Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Furibundul fără vină vrea să se facă lumină

Marele om politic Rareș Bogdan, care va rămâne în istorie pentru faptul că este capabil să-și asorteze limba la cravată și batistuță, în funcție de fesele care-i sunt puse în față, la lustruit, a anunțat, după congresul extraordinar al PNL, că președintele Iohannis nu i-a onorat cu prezența pe liberali pentru că „de 45 de zile este într-o activitate furibundă“. Nu ne permitem noi, bieți muritori, să-l contrazicem pe Rareș Bogdan, dar, așa, de curiozitate, am încercat să vedem în ce constă activitatea furibundă a chiriașului de la Cotroceni. Oficial, cum ar veni, în baza agendei președintelui. Ei bine, furibundul muncitor Klaus Iohannis a lucrat, cu adevărat, doar 22 de zile din 24 februarie până în 12 aprilie. E drept, este mult mai mult decât muncește Klaus Iohannis de obicei, dar n-am numi asta chiar o activitate furibundă.

Chiar luaserăm de bune spusele lui Rareș Bogdan, chiar voiam să credem că s-a întâmplat ceva, cu adevărat, care l-a determinat pe Klaus Iohannis să dea în brânci de muncă. Dar nu. Omul a muncit câteva ore, s-a odihnit o zi. A mai muncit câteva ore, s-a mai odihnit o zi. Între 26 martie și 7 aprilie, timp de 11 zile, președintele n-a avut nici o activitate oficială, nici o întâlnire importantă, nici o ieșire pe teren. Pur și simplu, a furibundat în interior, la adăpost. Căci în această perioadă, ca de obicei, de altfel, președintele a făcut publice până și cele mai mărunte activități ale domniei-sale. Dacă ar fi făcut ceva cât de cât notabil, dacă ar fi dat sau ar fi primit un telefon, ar fi anunțat asta pe site-ul Președinției. Cum nu s-a lăudat cu nimic, putem crede că nici n-a făcut nimic. Dar este și de înțeles: pentru prima dată în cei șapte ani și patru luni de mandat, președintele a muncit în week-end. A muncit pe 5, 6 și 26 martie, adică în două zile de sâmbătă și, oroare, chiar una de duminică. Orice om care face atâtea ore suplimentare are dreptul și la recuperări, nu? Iar dacă tot avea dreptul, președintele și le-a și luat, cum am zis, între 26 martie și 7 aprilie.

Că președintele României este economicos cu munca știam, totuși. Nu e vreo surpriză și nici nu mai are nimeni de ce să se revolte. Țara merge la fel de prost și dacă se implică domnia-sa, și dacă nu se implică, dar de preferat ar fi să nu se mai implice, ca să nu mai pățim ca anul trecut, când, din ambiția domniei-sale de a-l avea pe Cîțu premier, am pierdut aiurea șase luni din viață. A noastră, a tuturor.

De neînțeles este, însă, Rareș Bogdan. Oare a pățit ceva în ultima vreme, i s-au dereglat senzorii de oportunitate? De ce a simțit acesta nevoia să aplice o limbă inutilă unui monument de nepăsare? Oare Rareș Bogdan nu știe că Iohannis e pe finalul carierei și că influența sa în politica românească tinde deja spre zero? Ce mai așteaptă Dichisitul de la președinte de simte nevoia să-l transforme într-un workaholic furibund? De ce, în vremurile astea când energia a ajuns la prețuri nesimțite, Rareș Bogdan și-o cheltuiește pe a lui pentru a linguși un trofeu care a fost deja împăiat și atârnat pe perete? Nu e asta risipă?

Domnule președinte, aveți milă de bietul om. V-a fost și vă va mai fi lingău devotat, nu vă faceți griji, dar indicați-i de pe acum următoarea țintă. E păcat să irosească atâta talent și salivă pe un dos în care acum vă doare și de lingușeli, cum v-a durut atâta vreme de problemele reale ale României. Rareș este, poate, cel mai bun lingău al generației sale, un lingău furibund, pasional, capabil de performanțe neatinse până azi. Dați-i un scop în viață, un soi de proiect de țară, că-i păcat să se irosească atât de devreme.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Poate ca -si doreste si R.B. un ministeriat al” European Funds” ( recte-sic- al” Fundurilor Europene”?).

  2. #2

    imi amintesc de celebra „era sa aveti o scama”… probabil bobu la vremea aia e egal cu rares de acum…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.