Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Goana după meteor

Pînă la urmă, cînd nimeni nu mai spera nimic, cînd statul paralel dispăruse de pe buzele noii conduceri pesediste ca un porumbel mut, cînd securismul de stat și privat se resorbise, prin porii mișeliei, în epiderma fricii de partid, impactul s-a produs.

Un asteroid a lovit Pămîntul.

Cutremurul s-a resimțit peste tot, de la ecuator la poli, de la Videle la Kuala Lumpur. Norul piroclastic a prăjit balenele cu cocoașă din Pacificul de Sud, dinozaurii care încă nu dispăruseră au dispărut, axa de rotație planetei s-a modificat, precesia și nutația au fost date peste cap, timpul a intrat în criză relativistă și iată-ne dați înapoi, într-o clipită, cu opt sute de ani.

Sîntem în Evul Mediu. Asta înseamnă că Traian Băsescu poate fi torturat. Asta înseamnă că tot ceea ce n-am putut afla pe căi democratice, prin Justiție, prin presă și prin conștiință, putem afla prin folosirea cleștelui înroșit în foc și a hrubei cu igrasie. Răul a început cu Băsescu, iar mărturisirea lui are nevoie de această întîmplare astronomică norocoasă, fiindcă doar călăii secolului al XIII-lea pot să dezlege limba unui prizonier mongol.

Dar, aproape sigur, nu e nevoie de cărbuni încinși. Un șpriț e de ajuns. Darul suptului, lașitatea și vocația de denunțător își fac singure treaba. Băsescu vorbește imediat. Secretele depozitate în condiții improprii, într-un spațiu cerebral neigienizat, laolaltă cu vanitățile, cruzimea și halucinațiile provocate de alcool, ies la iveală cu fiecare pahar. Avem confesiunea dezlînată a unui turnător pilit, gata să plîngă demostrativ, ca șobolanii în retragere, căzuți la bătrînețe în ghearele pisicii.

Povestea e cumplită. Aflăm cum a fost fabricat răul, cum a fost pusă la cale armura instituțională din jurul unui securist lacom, hrănit cu vise despotice și erotice, cum Petrov a fost păstrat pe microfilme și pus apoi să călărească pe deșelate un popor prostit și buzunărit de noua Securitate. Aflăm cum subordonatul lui Silvian Ionescu la Anvers, informatorul Băsescu, ajuns președinte, a fost instruit să-și construiască aparatul represiv din mediocri animați de sentimentul revanșei universale, să-i combine cu acoperiți, cu impostori plini de zel și carieriști șantajabili. Aflăm cum a fost pregătit cadrul legislativ pentru săltarea adversarilor, cum au fost modificate legile pentru sporirea puterilor Serviciilor. Aflăm cum au fost puse la cale arestările politice, distrugerea grupurilor de presă, intimidarea mediului de afaceri, cum au fost furate alegerile în trei rînduri, cum au fost băgați rușii la ALRO și în alte părți, cum grupul organizat din apropierea lui Băsescu a furat, a luat șpăgi și a dus banii în Dubai, Cipru și Qatar. Aflăm cum au fost transportate valize cu cash prin intermediul pazei și protecției, cum au fost organizate zboruri de cărăușie spre destinații arabe, sub acoperire de intelligence.

Aflăm despre călătoriile erotice clandestine, în Croația și Italia, ilegale în raport cu siguranța națională și Constituția, ale celui mai informat dintre români. Aflăm despre banii luați de la Cășuneanu, despre terenurile, casele și valuta primite la adăpostul Serviciilor, despre vînzarea flotei și a rețelei de spionaj din lumea arabă. Aflăm despre tutela judiciaristă a Marelui Licurici, acceptată în schimbul protecției persoanei, despre procurorii la ordin, despre generalii complici și despre înregistrările cu politicieni și jurnaliști cu care despotul își delecta amanta.

Aflăm povestea monstrului cu zîmbet european, a dragonului stilizat, poreclit „Anticorupție”, pe care a zburat Mama Cazonilor, Monica Macovei, pîrjolind, cu focul procuraturii comuniste, toate obiecțiile elementare în materie judiciară. Aflăm, în fine, amănuntele unei biblii negre, o carte a Facerii Răului. Căci Evanghelia după Băsescu anunță împărăția stelelor, a urii aproapelui, a vieții de după democrație, venirea lui MeSIE și MeSRI.

Niciodată nu vom înainta ca națiune pînă cînd această povară a adevărului nu va fi deșertată, ca o vomă cosmică, din goarna bețivului nostru iubit, pe care ziua de azi îl răsplătește, iată, pentru faptele sale, votîndu-l, condamnîndu-l la o pensie aurită și trimițîndu-l să-și facă pușcăria pe bani grei, la Bruxelles.

Deși are proporții astronomice, drama noastră se întemeiază pe un Big Bang-caricatură, pe o explozie a răului destul de penibilă, care ne-a umplut spațiul vital cu proști, securiști și canalii. Ca s-o aflăm așa cum trebuie, avem nevoie de mărturisirea completă a demiurgului-securist. Adică de un asteroid și o damigeană cu vin.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

  1. #1

    Daca exista justitie divina, aceasta ar trebui aplicata lui basescu, acest buboi care si-a revarsat puruiol asupra acestui popor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint