Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Honecker in der Walachei

Dacă, în zilele fierbinți de după alegerea sa ca președinte al României, Klaus Iohannis s-ar fi grăbit să-și dea întîlnire cu Angela Merkel pe podul de flori București-Berlin și să-i șoptească “Ne țînem de neamuri!”, altfel ar fi stat lucrurile acum. Ne-am fi atașat și noi căruța cu coviltir la locomotiva germană și ne-am fi străduit să devenim niște redegiști sîrguincioși, urmîndu-l cu credință pe acest Honecker valah, mai bine făcut, dar ceva mai frigid decît originalul, care știa cum să pună o ventuză diplomatică pe gurița lui Brejnev.

Considerînd că Iohannis are din născare timp să aștepte, Angela Merkel a confundat încă o dată Budapesta cu capitala României și, ca o dirigintă neliniștită ca nu cumva elevul Orban să rămînă și anul ăsta corijent la purtare, l-a dădăcit cu drag și l-a scuipat de deochi, aruncîndu-l pe Iohannis în brațele bulgarilor.

Păi, să nu-ți vină să le fuți tunul Bertha în cur, amintindu-le nemților că, în primul război mondial, ulanii mareșalului Mackensen fost-au prinși la furat cucuruz și alergați de niște țărani în izmene, cu pușcoace de lemn, pe miriștea dintre Mărășești și Oituz, ca peste o sută de ani un profesor de aritmetică din Sibiu să rescrie Istoria și să ia 22 de milioane de prizonieri, fără să tragă un foc de armă, iar această uluitoare victorie să nu fie omologată nici măcar în Bundesliga?

Ca să demonstrezi că nu ești un neamț plicticos, schimbă-ți look-ul, domnule Iohannis, și dă-te malagambist, pune-ți o floare de tei la butonieră, du-te pe Unter den Linden, pîndește-o pe Angela cînd iese de la servici și invit-o să parafați împreună Pacea de la București, fiindcă există riscul ca, văzînd că ocupația germană se lasă cam mult așteptată, populației cu drept de vot să i se facă din nou poftă de ocupația româno-română.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

 1. #1

  Dar parca Dl Iohannis e profesr de fizica si nicidecum de aritmetica… Nu-i asa sau asta este in spiritul caterincii

 2. #2

  Caterinca de caterinca, dar cu morcovul rosu-n-cur pina la frunze, pentru ca la o adica, cel mai mult au de pierdut astia care muncesc cu vorba.!
  In rest maestrul are dreptate privind aportul popoarelor conlocuitoare, inzeztrate cu tehnica WEST, la dezastrul Romaniei.
  Referitor la schizofrenicul hitler ,mi se pare normal sa piarda razboiul , pentru ca orice prost stie ca nemtii (de la natura) inoata bine in bere nu in votca.

 3. #3

  Excelent articol, maestre !
  Asa e..Johannes a schimbat cu ea citeva cuvinte ,in germana !!!, a facut niste poze…si cam asta-i toata povestea. Cred ca si Merkel, tot din DDR venita, s-a cam speriat sa vada acum un exemplar tipic DDR asa de bine pastrat …
  Dar nu cred ca proaspatul nostru presedinte ar fi putut sa le spuna la nemti: Bai, .v-am batur si noi chiar de doua ori!!! deci meritam sa fim si noi in Bundesliga…campionatul ala a trecut de mult…dar taranii romani (multi dintre ei) tot in izmene sint…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint