Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Idioții fuduli ai Europei

La granițele României sunt cozi și nervi întinși. Ni se întorc elitele acasă, pe șosea sau cu avionul, și e îmbulzeală. Zeci de mii de oameni se bazează pe faptul că sunt cetățeni ai acestei țări și nu și-au mai dat osteneala să completeze PLF-ul sufletului, care a devenit obligatoriu pentru toți cei ce vor să intre în România începând cu ora 0 a zilei de 20 decembrie.

Se știe că noi suntem, ca nație, dotați cu niscaiva puteri supranaturale care ne fac să știm totul fără să mai citim. Așa cum nu citim instrucțiunile de folosire ale nici unui aparat electrocasnic, pentru că am moștenit de la daci știința de a utiliza orice se bagă în priză, nu citim nici care sunt condițiile în care se trece o graniță în aceste zile, când pandemia schimbă regulile de la o zi la alta. Smartfoanele sunt ținute pentru live-uri pe Facebook, să ne vadă din timp satul că revenim acasă, pe Autobahn, cu 200 la oră. N-o să ne coborâm într-atât încât să verificăm, din când în când, dacă nu cumva lipsa vaccinului nu ne bagă direct în carantină. Ce, strămoșii noștri, Traian și Decebal, verificau așa ceva pe Internet? Nu verificau și uite ce popor frumos am ieșit din această împerechere istorică…

O lady bejenită în Vest, mândră de cele trei booster-e pe care și le-a administrat, amenință că nu va mai călca niciodată în țara ei care, pentru că nu a completat din timp nenorocitul ăla de pelefeu, o tratează ca pe un animal, amestecând-o pe ea, o vaccinată, cu nevaccinații. Asta în loc să remarce și ea că România se schimbă în direcția respectării legii și a eliminării arbitrariului: vaccinați sau nevaccinați, c-un pelefeu suntem cu toții datori!

N-au știut oamenii că trebuie să completeze formularul ăla. N-au știut că dacă nu-s vaccinați trebuie să stea obligatoriu în carantină. N-au știut nimic din ce-i aștepta la graniță, deși informațiile sunt difuzate în heavy rotation de săptămâni bune. Și, în general, nu știu nimic atunci când vine vorba despre îndatoririle lor de cetățeni. Au vagi cunoștințe și atunci când este vorba despre drepturi. Prind ei cu urechea câte ceva și, confundând grupurile de dezinformare de pe Facebook cu Monitorul Oficial, își cer drepturile așa cum le-au fost explicate, chiar dacă varianta respectivă este departe de realitate. Și totuși, așa neștiutori cum par uneori în fața camerelor de filmat, atunci când îi cheamă țara la vot știu al naibii de bine cine trebuie să ia decizii pentru cei rămași să plătească impozite în țară.

S-a indignat națiunea când Hamburger Morgenpost ne-a făcut pe noi, pe bulgari și pe ucraineni „idioții Europei“, pentru că refuzăm vaccinarea, citând, de fapt, din marele gânditor bulgar Anghel Kuncev, inspector de sănătate în țara din sudul Dunării. Asta se întâmpla acum aproape două luni, când vestul Europei părea să fi scăpat de valul al IV-lea al pandemiei, în timp ce în România mureau peste 1.000 de oameni în fiecare zi, iar în secțiile ATI se circula ca în autobuzele ceaușiste, pe scară.

Acum, în ochii fudulului român s-a întors roate istoriei. „Cine-s acum idioții Europei?“, se întreabă învingătorii de etapă, ilustrându-și retorismul de crâșmă sătească cu o hartă în care toată Europa e roșie, numai nevaccinata Românie e galben-verzuie. E sublim să te lauzi că nu ești afectat de valul de infectări în țara europeană care testează doar dacă îi pui pistolul la tâmplă. În ciuda contagiozității ridicate, varianta Omicron a virusului este atât de lejeră, încât nu afli că o ai decât dacă pici pe tehnică, vorba procurorilor. Iar dacă tehnică nu e, testele făcându-se în continuare mai mult la cerere, și boala e ascunsă sub preș. Oricum, faptul că suntem o oază de gălbenitate într-o mare de roșietate nu ne ajută cu nimic, din moment ce din ce în ce mai multe țări din UE au început să le ceară teste PCR sau antigen și vaccinaților.

Și totuși, cine sunt cu adevărat idioții Europei? Vesticii ăia vaccinați ca proștii, ca oile, unde rata deceselor raportate la numărul infectărilor zilnice ajunge la 0,04% în Marea Britanie, 0,65% în Portugalia sau 0,84% în Italia, sau noi, fudulii, mândri că suntem țară galbenă, dar mortalitatea zilnică din cauza COVID este de 6,6% din numărul celor infectați într-o zi, de 165 de ori mai mare decât în Marea Britanie? Clar, noi nu. N-are cum.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

 1. #1

  …da, mor oamenii saracii. Dar de cind conteaza in Romania viata unui individ? Aaa, alta e situatia cind te atinge pe tine sau pe cineva din familie coana cu coasa!!! Atunci sa vezi valea plingerii si acatiste si pupat moaste de le slefuiesc. In rest, fara cinism, mai scapa casa de pensii de citeva guri de hränit, asa-i? In rest numai voiosie si chef de bairam. Ca asta i-a dus pe romani in Europa asa departe.

  • #2

   – de cand conteaza in Romania viata unui individ?
   vezi ca si aia nevaccinati sunt indivizi si au viata, vezi ca si aia vaccinati transmit boala. acum pune din nou intrebarea si vezi de care parte te afli
   – dau unii acatiste si pupa moaste de le slefuiesc?
   nu vad cu ce te poate deranja asta – mortii lor, timpul lor, gura lor. doar daca nu cumva te dor ochii de la atata stralucire
   – fara cinism, mai scapa casa de pensii de citeva guri de hränit, asa-i?
   tu in momentul asta dai sau iei?(ma refer la pensie, bineinteles)+ vezi cinism in DEX si m-ai cites-te odata ceai scris
   -in rest numai voiosie si chef de bairam.
   hai noroc, noi sa fim sanatosi!

   • #3

    „tu in momentul asta dai sau iei?(ma refer la pensie, bineinteles)+ vezi cinism in DEX si m-ai cites-te odata ceai scris”

    Sper ca e scris la misto ! 🙂

 2. #4

  Este un articol foarte bun ,la țintă ,fara ocolișuri specifice politicienilor de două parale pe care ii are din păcate tara.Tara merita un popor mai bun,dar asta este…..așa suntem de la Decebal și Traian , așa am fost toată istoria,deși multi refuzăm să recunoaștem.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint