Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În mahalalele istoriei

În vreme ce stafia miliardarului Soros stă cu ochii pe fostele țări socialiste ca nu cumva guvernanții să bage nechezol în rația noastră de libertate, Karl Marx și-a scos și el stafia din debara, să zgîndăre cîinii adormiți ai societății de consum pe Champs-Élysées.

Casa de modă a clasei muncitoare a surclasat firmele Dior și Chanel lansînd pe piață vesta gălbuie, care s-a asortat atît de frumos cu secera și ciocanul încît o sută treizeci de mii de proletari și de țărani francezi, porecliți fermieri, au jucat baschet cu capul de marmură al lui Napoleon în piața Charles de Gaulle pe sub Arcul de Triumf.

Trăim încă în lumi paralele de vreme ce, la aceeași oră la care Emmanuel Macron stătea pitulat sub dormeză cu Efimița lui de frica zavragiilor, Klaus Iohannis, de mînuță cu Albă ca Zăpada, făcea băi de mulțime, dezvelindu-și dantura de porțelan în preajma Monumentului Unirii din Alba Iulia.

Sculptorul Buculei, autorul lucrării, îmbrîncit de sepepiștii vigilenți, cu greu a fost lăsat să participe la ceremonie, chestie ce i-a amintit de pățania colegului său de suferință Constantin Popovici la inaugurarea statuii Electricității de la barajul Vidraru, sfințită de nea Nicu personal.

Ușor șifonat și adiind a dulceață de prune, marele sculptor li s-a părut băieților cu ochi albaștri un homeless rătăcit printre aplaudacii cu costume de tergal, drept care a fost săltat cu delicatețe, băgat la dubă și împănat cu pumni înainte de a fi pus la rotisor în purgatoriul Miliției locale.

A doua zi, cînd lucrurile s-au lămurit, a fost lăsat liber, cu doi dinți din față lipsă la inventar.

Uite așa s-au scris neștiute pagini de letopiseț în mahalaua istoriei noastre, care nu-i mai prejos decît mahalaua din centrul Parisului, unde fost-au băgați la beci patru sute de cetățeni într-o singură zi, din pricină că s-au luat la palme cu capitalismul.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

1 comentariu

 1. #1

  D-le Dinescu,
  Aventura lui Buculei mi-a amintit o istorie asemanatoare patita de sculptorul Boris Caragea:
  Cumnatul meu, sculptorul Alexandru Bujor a cumparat prin anii ’70 atelierul lui Boris Caragea aflat undeva pe str. Garlei in Baneasa. Dupa ce au parafat ei tranzactia cu cateva stacane de vin facut de Boris din via aflata in curtea atelierului, Boris a luat un autobuz ITB sa se intoarca in Bucuresti. La prima statie urca controloarea si-i cere biletul. Pentru ca nu-l mai gasea, acesta a incercat sa-i explice controloarei ca are bilet, ca e om serios, etc. Vazand ca nu poate sa o convinga, si ajungand in dreptul statiii lui Lenin de la Casa Scanteii, al carei autor era, Boris, intr-o incercare disperata de a o convinge pe controloare ca e om serios i-a spus:
  – Uitati, doamna, statuia aia eu am facut-o!!
  La care controloarea a dat din mana a lehamite si i-a spus:
  – Du-te dracu’ de betiv!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint