Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua lege a învățămîntului o trimite fără crîcnire la munca de jos, ferind-o de emanciparea la care-ar avea dreptul.

Normal ar fi ca societatea civilă, care a premiat organul de conducere al procuraturii pentru învîrtoşeala de care a dat dovadă în relația cu deținuții politici de la Aiud, să iasă în stradă împotriva discriminării de care au parte anonimele colege analfabete ale fostului procuror general.

Noi putem înțelege solidaritatea lui Klaus Iohannis cu elevii subnutriți ai catalogului fiindcă ea are un temei istoric dacă socotim că pe spinarea corijenţilor pe care i-a meditat și-a adjudecat cele cinci căsuțe memoriale din Sibiu.

Ce nu pricepem e disprețul suveran al unui guvern socialist pentru clasa muncitoare, nevoită să trăiască drama avortonului aruncat pe șestache la canal și care, supraviețuind în mod miraculos printre dejecții și scursori, se va întoarce după douăzeci de ani să-și îmbrățișeze mămica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.