Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Invitație la murit

Dacă ar fi locuit sub aripa vulturului,în penele pescărușului sau în gușa albatrosului, păsări iubitoare de lumină și de văzduh, coronavirusul ar fi umplut spitalele de aviatori, de zburători cu parapanta și de alpiniști, iar briza otrăvitoare a mării ar fi transformat stațiunile balneo-climaterice în lazarete cu muribunzi bronzați.

În locul algelor și al scoicilor putrede, tulumbagiiiar fi cărat în zori de pe plaje cadavrele fetițelor în bikini și ale băieților cu peruca pe piept, bîzîite de musca pandemiei, dornică de joacă și aerosoli.

„Retrageți-vă în grote“, „pitulați-vă în debarale“, „înghesuiți-vă în căminele de bătrîni“, „trageți jaluzelele și legați-vă cu năframa pe ochi să nu vă lovească virusul organizației Sandero Luminoso sosit pe aripile vîntului din America Latină“ – acestea ar fi fost îndemnurile tămăduitoare ale doctorului Nelu Tătaru.

Provenit din balele șobolanului cu nume de floare, blestemat de Dumnezeu să zboare și să doarmă cu capul în jos fiindcă a îndrăznit să guste din anafura bisericească, coronavirusului îi plac locurile care-i amintesc de copilăria sa fericită petrecută în fundul răcăciunii, în peșterile Chinei care sînt un soi de holuri de spital mai întunecoase, unde pacienții se găinățează din tavan în capul speologilor.

Niște viermi invizibili, născuți într-o grotă pestilențială, cărora nu le priește nici aerul curat, nici strălucirea soarelui, se adaptează ușor și într-un tunel săpat de mîna omului pe sub mățăraiele orașelor, și într-un salon de spital în care adie duhoarea morții, și în damful de urină al căminelor de bătrîni abandonați. Ca dovadă că acolo puiesc ei în draci și sar fără complexe în cîrca medicilor.

Călătorind gratuit în metrou pe amigdalele tîrgoveților, coronavirusul se dă jos unde vrea mușchii săi, fiindcă nu s-a sfiit să facă un triplu salt mortal din bou-vagoanele în care viețuiesc culegătorii de sparanghel români, pînă pe limba ministrului Sănătății din Germania, care nu a ascultat îndemnurile lui Iohannis de a se spăla pe mîini înaintea Frühstück-ului.

Micuțul coronavirus își va serba anul acesta Crăciunul în intimitatea cabinei de vot în care strănutul unui singur asimptomatic îi va livra lui Tătaru o droaie de mușterii.

Aidoma unei cocote cu capotul roșu care-i umple de boli rușinoase pe cei care îi intră sub baldachin, cabina de vot le va permite alegătorilor să se întoarcă în sînul familiei, ca albinuțele, cu umerii doldora de polenul coronavirusului.

Lipsiți de imaginație, politicienii români nu vor avea curajul să iasă cu urnele în stradă, ca să-i ferească pe cetățeni de bomba bacteriologică a budei de votat.

Așa că polenizarea în masă va face ca lanurile de morți să înflorească în plină iarnă ca în vremea celebrei gripe spaniole în care orgoliul unor besencizme a scos cu inconștiență lumea la murit.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    pai ar fi cheltuiala cu urna.. n-ar mai avea de unde sa investeasca cap-sec-ohanis in Polisano.. .

  2. #2

    Și pe Zeppeline, cine le va mai mulge?! 🤔🧐🤗😷😇👍

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint