Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Iohannis joacă iar Popa Prostu’ cu Raed Arafat pe treptele bisericii

Pînă la vîrsta de 101 ani, străbunica mea care avea relații tainice cu Cel de Sus, se gătea în ziua Bobotezii ca o mireasă, așteptîndu-l pe popa cu botezul ca pe un mesager al Mirelui, care-i va smălțui odaia de dormit cu pensula de busuioc muiată în căldărușa cu apă sfințită. După scurta slujbă, îi chema pe copiii mei de la joacă rugîndu-l pe bătrînul duhovnic să-i stropească și pe ei cu ploaia de aur, să crească sănătoși și veseli și fără frica de moarte.

Dumnezeu a ferit-o pe dreptcredincioasa Iulica Bonțideanu de vremurile scîrbavnice cînd mesagerii morții îmbătați de putere au pus aghiasma la obroc, lăsîndu-i pe preoți să se învîrtească în jurul caselor ca orbeții, în căutarea creștinilor pierduți.

Dacă vinul roșu e asemuit cu sîngele Domnului, aghiasma neîncepută nu-i altceva decît limfa care s-a scurs din rana lui Iisus cînd soldații l-au înțepat cu sulița între coaste, mirați că, după ce agonia luase sfîrșit, din trupul Său izvora nu sînge, ci apă amirosind a busuioc, ca o dovadă a botezului primordial.

Fostul instructor de pionieri din Sibiu ori e alergic la aghiasmă, ori a bătut palma cu dracul în chiar sfînta zi a Bobotezii, căci altfel nu ne explicăm cum de-a îndrăznit să le interzică preoților intrarea în casele oamenilor, după ce mai întîi le interzisese credincioșilor intrarea în biserică.

Dacă nici de data asta Preafericitul Daniel nu-și va scoate trafaletul din teacă spre a-i da neamțului una la mir, putem considera, din această clipă, punerea ortodoxiei pe butuci drept lucrarea de doctorat a lui Klaus Iohannis, parafată cu o seninătate macabră chiar de Patriarh.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

  1. #1

    Pai si nimic legat de ,,credinta” preapopularului nostru neaos? Ca doar a zis-o si pe aia ,,sfatul este evitaţi acest lucru” cand a fost intrebat ce parere are despre obiceiul de a colinda. Dupa toata tarasenia de anul trecut, sigur ca poporul a fost ,,instruit” sa reactioneze cum se cuvine la ,,recomandarile obligatorii”, astfel ca, in sfarsit, se pot infaptui in liniste lucrurile bune demult planuite.

  2. #2

    Duminica trecută am remarcat mormântul Iulicăi Bonțideanu în cimitirul schitului Sitaru de lîngă București. Am reținut sonoritatea numelui, neștiind că este bunica Dinescului. Veșnica ei pomenire.

  3. #3

    (off-topic) emisiunea? uau/wow, ce natanga cu fitze/fixuri, kre face tot dupa/dupe programul din kietzel.. sa nu vada k i se face scarba.. lipitoare.. .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint