Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Joaca de-a Savonarola

Cu excepția celor care buzunăresc statul din patriotism și care nu ies decît morți din incinta abatorului, odată cu pelicanii, cu prigoriile și cu căpșunarii, buzunărarii români profesioniști au migrat și ei spre țările calde.

Extrem de rar se mai întoarce în pușcăria natală cîte un mare virtuoz, după vreun recital de excepție prin magazinele de bijuterii de pe Champs-Élysées, fiindcă în rest diribaul nostru național geme de amatori și de găinari, care au absolvit la fără frecvență școala populară de artă a ciorditului prin tramvai.

Marile procese ale rechinilor de pe vremea lui Micky Șpagă (care nu și-a luat niciodată porecla în deșert) sînt din lumea desenelor animate, de vreme ce un prim-ministru a fost priponit pentru cinci termopane, iar un alt mare demnitar fiindcă i-a văruit casa mămicii cu bidineaua din minister.

Normal ar fi ca ciurul Justiției să fie dat o țîră la reșapat, dacă-n locul pepitelor de aur reține, ca rinichiul, doar pietricele și nisip.

Pînă una-alta, se pare că singurul care va striga “liberare” zilele astea va fi Klaus Iohannis, nicidecum amărîții care mai au copii de crescut pe acasă.

Purtat de zefirul unei indignări adolescentine, președintele României a luat la palme clădirea Guvernului, după ce cu două zile în urmă îi călcase-n picioare pe locatari. Ca să demonstreze că nu-i albgardist și că nu iubește doar o parte a poporului român, el va fi nevoit să-i dea un cap în gură și Palatului Cotroceni, cînd ciuma roșie își va scoate progeniturile în stradă, să-l scuipe de deochi.

Abia atunci își va atinge desăvîrșirea acest Savonarola vesel și păzit de bodyguarzi, căci, trăgînd cu nesaț din pipa echidistanței, Iohannis va fi nevoit să protesteze el însuși împotriva lui Iohannis, eliberîndu-se din pușcăria dragostei de sine fără să mai aștepte ordonanța de urgență a grațierii ascunsă de Dragnea în bocanci.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

5 comentarii

 1. #1

  Maestre , ai dreptate ca intotdeauna , se iau in seama toate nimicurile, dar lucrurile importante nu.N-am pomenit ca o societate sa nu protesteze pentru drepturile omului, unde naiba sunt ONG -urile care sustin aceste drepturi ?

 2. #2

  Maestre, sunteti mai aspru decat Savonarola. Iohannis nu e contra gratierii amarastenilor, drept dovada baietii aia care ii faceau partie la demonstratie. Puteai sa juri ca au fost gratiati cu o zi in urma.

 3. #3

  chiar doama ar beneficia de ordonanta…

 4. #4

  Iohanis, Dragnea, Miki, (aici am uitat cum il cheama pe actualul prim ministru…). Aburala!!! Orice vrajba serioasa plesca de la bani. Multi bani.
  In cazul de fata, banii securitatii acuale. Bani foşti (despre care o parte stie Ghitzo-manul), si bani viitori (pe care nu vrea sa ii dea Teleor-manul). Werner si Grindeanu (mi-am amintit!) sunt niste pițiflengări pe ațe.

 5. #5

  Domnule Dinescu, nu cred ca cititi aceste randuri, dar de data aceasta se vede, inca odata, ca v-ati ratat tinta. Nu pot sa cred ca ati fost unul dintre actorii cheie ai Revolutiei si v-ati luptat sa dat jos pe TATAL acestora care acum vor „binele” tarii, prin intoxicare si minciuna. Pacat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint