Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Leka noci, Dimitrie!

bt

Pe Viorica Dăncilă n-a dus-o mintea să piardă patru ore din viață stînd la coadă pe Dealul Mitropoliei ca să-și frece gingiile de moaștele Sfîntului Dimitrie.

Așteptată în parcare de gealații Patriarhului, s-a băgat în față ca la coafor, ratînd șansa de a da o lecție de civism mistic politicienilor români, care își închipuie că pe lumea cealaltă, prin mijlocirea Preafericitului Daniel, Michiduță va regla temperatura cazanelor cu smoală în așa fel încît să se simtă ca la împachetările cu nămol din stațiunea Karlovy Vary.

Norocul doamnei e că Sfîntul Dimitrie, bulgar fiind, nu și-a imaginat grozăviile și crimele lingvistice comise de păcătoasă în limba română, ba, mai mult decît atît, a rămas plăcut impresionat cînd, la despărțirea de sfînta raclă, Viorica Dăncilă, a cărei cultură generală se bazează pe desenele animate bulgărești din Epoca de Aur, i-a urat, cu un curat accent pravoslavnic, “Leka noci, Dimitrie!”.

3 comentarii

  1. #1

    Si ea lucreaza pentru tara si nu are timp sa stea la coada!

  2. #2

    Daca nu se duce la biserica, atunci “nu crede in Dumnezeu”, daca se duce, “se baga in fata”. Poate ia tinul un consilier randul? Sau asta nu se poate la demnitari. La noi demnitarii trebuie umiliti, doar demnitarii nesimtiti, care isi cumpara case din meditatii, trebuie respectati.

  3. #3

    Namol la Karlovy Vary ? ? ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.