Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Libertatea de-a trage cu dușca

În timp ce România moțăia sub umbrela NATO fără pic de grijă că, într-o confruntare cu Ivan, ostașul român ar putea pierde concursul de lipit obielele pe tavan, Traian Băsescu i-a dat deșteptarea, bunghind că n-ar fi rău să-și tragă și el o umbreluță personală, care să-l ferească de intemperiile de după lăsarea la vatră.

Căci atîta vreme cît americanii au fost capabili să-i mîngîie pe creștet chiar și pe frații musulmani înainte de a-i asmuți asupra lui Bashar al Assad, de ce nu i-ar înfia și pe frații Băsescu contra generoasei oferte de a transforma spațiul mioritic în poligon de tragere și turlele mănăstirilor din Moldova în rachete cu rază medie de acțiune îndreptate împotriva bisericii Vasilii Blajennîi?

Dacă, după căderea bolșevismului, Rusia ar fi fost primită în NATO ca o rudă săracă, Putin și-ar fi căutat astăzi servici la mica publicitate și Băsescu n-ar mai fi gîlgîit de fericire că va naviga d-aci înainte pe valurile Războiului Rece. Așa însă, cu aerul că ne oferă o savarină cu frișcă de la popota ofițerilor acoperiți, președintele României nu s-a sfiit să citeze sloganul nevăzut de pe frontispiciul pușcăriilor comuniste: “Libertatea nu e gratis!”. Chestie care sună ca dracu’, dacă socotim cîți oameni care au încercat să o guste au plătit cu propria viață.

Ideea că se va relua negoțul cu libertatea ca “necesitate înțeleasă “, îngăduind microfonului să penetreze fără jenă societatea noastră de consum și secolului XXI să-și dea jos straiele religioase ca să îmbrace unele milităroase, mă obligă la autocitare:

Opriți Istoria, cobor la prima!

Opriți la stația Doamne ferește!

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    Cine mai stie, domnule Dinescu, in ziua de azi, de frumoasa poezie a lui Geo Dumitrescu ?

  2. #2

    … proxima estacion … ESPERANZA

  3. #3

    sunteti naiv, maestre (vechea poveste cu neutralitatea Romaniei). doar poezia poate va salveaza! asta e de fapt libertatea dumneavoastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint