Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mafioți de merit, dezertori de lux

Ajunși la vîrsta pensiilor speciale, locotenenții tinereții mele îmi zîmbesc din raftul cu fantome comuniste. Locotenentul-major B., care mi-a întunecat cele nouă luni de armată la Ploiești, era prost, răzbunător și șpăgar. Locotenetul V. alerga soldații cu masca pe figură pînă cădeau lați, iar căpitanul D. avea aproape toate simptomele sadismului. Căpitanul M. de la contrainformații preda un curs de turnătorie la vedere și-i încuraja pe recruți să-și denunțe camarazii. Unitatea era la cheremul colonelului P., vărul Elenei Ceaușescu, un stalinist cu ochi de viezure și ceafă de porc, peste care știința militară trecuse fără să lase urme. Singurul ins în care pîlpîia umanitatea era maiorul L., un bețivan îndrăgostit de pornografie, care înjura trupa din plăcere și nu folosea cuvîntul „patrie” fără să adauge, cu un rînjet, „muie”, „labagiu” sau „poponar”.

Acești ofițeri – și mulți alții – instruiau recruții întinzînd asupra lor o plasă de ignoranță și imoralitate, frîngîndu-le voința, hărțuindu-le valorile civile, făcînd praf mitul onoarei și al datoriei. Toată această strădanie perfidă era opusă ideii de armată. Lipsiți de cunoștințe, primitivi și violenți, slugarnici cu superiorii, abuzivi cu subordonații și înzestrați cu lașitatea universală a cazărmii comuniste, acești agenți ai absurdului dărîmau, pur și simplu, moralul armatei. Soldații îi disprețuiau atît de tare încît atunci cînd, într-o noapte, a explodat combinatul de la Brazi, iar noi am crezut că a început războiul, am fost convins că primii împușcați vor fi ofițerii.

Ei bine, locotenenții și maiorii de atunci vor fi ajuns astăzi colonei și generali, beneficiari ai pensiilor speciale, care răsplătesc meritul, virtutea militară, curajul, vitejia. Au luptat destul în războaie, acum se cuvine să-și ungă cicatricile cu bani.

Pensiile generalilor de hîrtie, umflate și date sub presiune, aduc mai degrabă a pradă. Sînt, de fapt, o captură de război pe timp de pace. Îndrumătorul de doctorate Oprea și-a cumpărat cu ele cariera, iar PSD a răsplătit șantajul.

Dar acești bravi apeviști sînt bătuți la pensii de magistrați și de generalii SRI. Procurori și judecători care și-au început meseria anchetînd amărîți pe vremea lui Ceaușescu, condamnînd pentru opinie și arestînd apucăturile burgheze pierd azi o oră să-și numere banii cînd vine poștașul. Procurori și judecători care au lucrat în parteneriate ilegale, au activat în cîmpul tactic, au servit lupta pentru putere și au făcut din justiție o reglare de conturi – politică și financiară – primesc în schimbul acestor fapte o bătrînețe de lux.

Generali SRI care au administrat firmele Securității, au interceptat populația încălcînd drepturi și libertăți garantate de Constituție, au creat monopoluri în economie, au furat cot la cot cu cei pe care trebuiau să-i prindă, au făcut dosare politice și au încălcat legea instrumentînd rechizitorii în locul DNA, ei bine, acești generali au azi pensii din care pot trăi la Monaco.

Pensii obscene sînt peste tot pe unde impostura și puterea s-au întîlnit: în STS, în MI, în SPP, în SRI, în MApN, în CCR, în parchete și în ÎCCJ. Instituțiile de forță și-au folosit forța și le-au smuls politicienilor îndosariați.

Omul de rînd, care muncește și plătește taxe în contul acestor rente, se întreabă: pentru ce toți acești bani? Ce plătesc ei? Ce servicii achită?

Păi, taxa de protecție și prima de dezertare, ce altceva?

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

10 comentarii

 1. #1

  Dar de ce nu le dai numele complet? De ce doar o singura initiala?

 2. #2

  Articol de pus in manuale..

 3. #3

  Radiografie exacta! Pentru o radiografie completa trebuie mentionat ca in acele vremuri, asemenea specimene gaseai si in randul ziaristilor, doctorilor, activistilor si in general oriunde gaseai cate un sef sau sefuț. Diferenta este ca cei mentionati de mine nu au pensii speciale.

 4. #4

  daca ati votat pezedeu :)) macar un test la romana daca luau la pezede tot eram cu un pas inainte asa nici cu pemepeu nu mi-i rusine cu maria mercedesa si alte arfe de printzesa cu videanu si cu udrea samd lasati nu i niciunu mai de soi, in timp ce la peneleu a adus un presedinte sudafrican sa-l faca imparat asa si sa vina ea pippidi ca-i mi ti-i face presedinti pe toti pe rand :))

 5. #5

  Caracterizare perfectā a românasului duios mult stie cânta frumos!

 6. #6

  1973, Caracal, lt. de artilerie Popescu Aurel
  -Hahalerelor, târâie brâu prin armată, cum o să faceți voi facultate, bă?
  -Tav lent, permiteți să raporetz, dacă n-oi putea să fac facultate, mă înscriu și eu la școala de ofițeri!
  -Culcat, drepți, culcat, drepți! Îți arăt eu, șarlă, ce înseamnă luceferii ăștia de pe epoleți!

 7. #7

  Dle Buscu, ai trecut de partea poporului. Toate catanele romane ( neapeviste) stiu asta, au avut parte de mai multa ori mai putina marlanie din partea alora denumiti ,, cadre” ale armatei. Dac-ar fi fost mai multe explozii, precum cea de la Brazi, am fi putut scapa de-o parte dintre ei ( exagerez, desigur; tot neapevistii ar trebuit sa scoata/transporte ranitii, sa curete mizeria ramasa-n urma). Asa, insa… Tara saraca, bre nea Buscule. Daca poporul nu-i un pic mai haiduc, apoi ‘geaba asteptam ca doar UE si NATO sa ne scoata din necaz.

 8. #8

  In privinta magistratilor nu aveti dreptate, decat in parte. O mica minoritate se incadreaza in profilul creat de dumneavoastra.

 9. #9

  Felicitări pentru articol.

 10. #10

  Într-o noapte de planton la Ineu-Arad OSR-ul, un lent-major, îmbracă mantaua unui colonel și pleacă în control. Când îl văd zic – „ Să trăiți tovarășe…….locotenent“! „Bravo bă, m-ai recunoscut„ zice el! Săracu, noaptea se visa colonel!
  Acum sigur e la pensie și săracu sunt eu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint