Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Mata Hari în ițari ardelenești

Aidoma acelui filosof grec ce locuia într-un butoi cu doagele impregnate de amintirea vinului, Cozmin Gușă iese seară de seară din putinica Realității spre a lansa în eter damful de brînză de burduf al cugetărilor sale usturoiate.

Cum de la putină la Putin nu-i decît o lipsă de vocală, Gușă a profitat de confuzie dînd de înțeles că are Kremlinul la degetul mic și că, la cîte servicii secrete îi fac zîmbre, a devenit un soi de Mata Hari în ițari ardelenești.

Cînd a afirmat că subsemnatul și-ar fi pus farmecul și inteligența la dispoziția lui Liviu Dragnea, căruia seară de seară, la ogeacul din Scroviștea, îi masez materia cenușie și-i scot mătreața din mustăți, spionul Gușă și-a dat doctoratul în incompetență.

Presupunînd că eu l-aș fi sfătuit pe Liviu Dragnea cum să intre în căcat pînă la gît, aș putea fi socotit mai degrabă consilierul secret al lui Klaus Iohannis, la cîte nefăcute s-au întîmplat în PSD de cînd le trasez drumul spre groapă.

Dacă pe fericitul oligarh teleormănean Liviu Dragnea pot spune că l-am pipăit chiar la fața locului cu ocazia zilelor culturii teleormănene, cu nefericitul președinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea n-am avut plăcerea de a dialoga în ultimii trei ani nici măcar prin alfabetul Morse, fie din pricină că prăjina cu care încercam să-i ajung la nas era prea scurtă, fie că foamea de cultură i-a secat brusc cînd a trecut de la stadiul de gigolo județean la cel de futatore al întregii Românii.

Atunci, liderul local pogorît din prepeleacul puterii în mijlocul maselor populare părea dulce ca o acadea tricoloră, majoretele de la Liceul Teoretic din Alexandria îi deschideau calea prin mulțimea activistelor înfierbîntate de emoție, berea curgea gîrlă prin burlanele caselor, mititeii săreau singuri în gurile tîrgoveȚilor, pînă și morții din cimitir jubilau că li s-a redat dreptul de vot și de a participa la vernisajele galeriilor de artă subterane ale amicului Vâlcov.

După ce Victor Ponta, cu mînuța lui, a dat foc precum Nero Bucureștilor spre a-i înmîna noului imperator secera și ciocanul, destinul orb l-a altoit peste ceafă pe Liviu Dragnea de i-a sărit Bombonica din gură. Din raiul teleormănean, Dragnea s-a prăbușit în mlaștinile Bucureștilor, unde se sforȚeazǎ să facă pluta cînd doamna Firea nu îl bagă cu capul în smîrc.

În loc să fie obsedat de Karl Marx ca orice socialist cumsecade, Dragnea s-a încăpățînat să-l reșapeze pe Klaus Iohannis, care, pînă să ajungă starostele unui închipuit stat paralel, era paralel doar cu lucrul bine făcut, cu care, conform legilor geometriei, nu s-a întîlnit nici pînă în ziua de astăzi.

Pe de altă parte, Dragnea a reinventat societatea civilă care, ieșitǎ din adormire, s-a înamorat brusc de ochii și urechile lungi ale statului, precum s-a îndrăgostit o fătucă din Shakespeare de măgar.

Cu aerul că repune femeia pe locul cuvenit în societate, Dragnea a așezat-o pe Tuta Absolută în scaunul de prim-ministru, riscînd să fie devorat de roiul călugărițelor carnivore pe care singur le-a scos la înaintare. Cît despre cohorta miniștrilor analfabeți care au violat în public gramatica limbii române, ce să mai vorbim? Noroc cu referendumul care îi va obliga să practice de-acum încolo asemenea nǎzbîtii doar în intimitatea domiciliului conjugal.

őn aceste condiții, dacă Dragnea m-ar fi chemat la Scroviștea, mi-aș fi luat cu mine Biblia, lumînările și o linguriță de vin pentru sfînta împărtășanie, căci la ora asta președintele PSD-ului nu de consilieri are nevoie, ci de un preot care să-i ușureze obștescul sfîrșit politic.

Revenim astfel la oile noastre, adică la brînza din burduful cîinelui de pripas Cozmin Gușă, fiindcă, din cîte bag seama, pîrlitul consultant politic se dovedește a fi și mincinos, și prost, și neinformat în același timp, și nu înțeleg de ce ar strica gospodin Putin vreo rublă găurită pe jalnicul sau schelălăit.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

3 comentarii

  1. #1

    Foarte tare, Maestre !

  2. #2

    cioareci e mai fain decat itzari-si mai autentic.

  3. #3

    Ai mare dreptate maestre,ciocoflenderul asta care a cochetat si cu Bombonel,se da mare dreptaci politic ,infiltrat pana-n gat fiind in gasca made-n Cluj,plina de Boc-isti si Rus-ofoni in realitate cu vechi state si grade paralele securizate si afaceri necurate din care astupa gaurile Realitatii,care sta sa sucombe din lipsa de rating…Desteptaciunea imberbului plesuv,aproape ca da pe dinafara,la fel ca majoretele sale prezentatoare dintre care se remarca una cu nume turco-tatarasc cu parfum de ciumafai si miros de rufai murdare…Si cand te gandesti ca toate astea se intampla din cauza lui Livache care nu a catadicsit sa rada datoriile expatronului Cosmin,plin de gusa si venin…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint