Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Micuțul Prometeu

Nevoia de dreptate nu se identifică întotdeauna cu nevoia de adevăr.

Ca să funcționeze, dreptatea trebuie să-și angajeze avocați și martori într-o sală de judecată unde nu o dată adevărul are consemn la intrare.

În societatea noastră de consum, dreptatea a luat forma kitsch-ului, fiind distribuită fie cu lopata de miner, fie cu găleata de plastic, iar cînd a fost vorba de reparat nedreptăți istorice, pe vremea lui Bombonel, meșterii chemați să le dreagă erau chiar cei care în ’48 i-au dat pe burghezo-moșieri afară din case.

Nu ne rămîne decît să ne consolăm cu povestea copilului ce rostește fraza izbăvitoare „Împăratul e gol!”, fără a încerca să se joace de-a haiducul smulgîndu-i de pe spinare imaginara hlamidă de purpură spre a o oferi săracilor.

Degetul copilului e cît o revoluție tocmai pentru că el nu dăruiește decît adevăr în stare pură.

Dar să nu ne patetizăm și să revenim la oile noastre, nu la ale lui Gigi Becali.

După ce a ieșit la iveală că România e țara cu cei mai mulți doctori semianalfabeți pe cap de locuitor, reprezentanții poporului au mai făcut o gaură în cașcaval prin propunerea legislativă conform căreia doctorii închipuiți scapă de urmărirea penală dacă renunță de bunăvoie la titlul obținut prin rapt.

Dacă am echivala foloasele necuvenite datorate acelei patalamale cu un copleșitor șirag de găini furate, ar însemna că orice găinar care ar aduce la tribunal fulgii și penele înaripatelor redevine pe loc cetățean onorabil.

Obținînd de la Curtea Supremă dreptul de a pleda nevinovat în public, Victor Ponta, adept al școlii filosofice erdoganeze, a declarat că vulturul care îi ciugulește ficații e diabolicul Cioloș, ținut captiv de sectanții lui Soros.

Dîndu-ne de înțeles că răul dinăuntru ar avea rădăcinile în afară, micuțul Titulescu, victimizîndu-se, s-a transformat în micuțul Prometeu, uitînd de vocația sa de pompier specializat în stingerea datoriilor KazMunaiGaz-ului.

Vorbind despre nedreptate, Ponta i-a mai dat una la mir adevărului, care oricum umbla cu capul spart.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

5 comentarii

 1. #1

  Frumos formulat, concis si elegant articolul. Brava mestere! Din pacate atat timp cit se va putea vota in parlament / senat pro sau contra urmaririi penale, acesti sobolani se vor salva unii pe altii. Nu stiu de ce nu inteleg romanii ca senatul sau parlamentul nu e sala de judecata. Ultima isprava a fost generalul izmana care dupa o pledoarie balbaita si miorlaitoare cu rugaminti patetice de a nu fi pus sub urmarire penala in fata senatului afirmand ca el e important, nestiutor si nevinovat ca izmenele care le poarta si ca a servit numai si numai interesului national. In tari civilizate politicienii se retrag deja in momentul cand li se aduc acuzatii informale in presa, numai pentru a nu dauna partidului – nici nu asteapta sa ajunga in sala de judecata!

 2. #2

  Percutanta metafora cu Dreptatea depinzind de avocati, martini (si judecatori inepti).
  Pare cine o fi copilul care denunta nuditatea imperiala? Justitia imanenta?

 3. #3

  Excelent!

 4. #4

  Structurile sec-pesediste,
  Fac Ponticele și mai Triste.

 5. #5

  mai vreau.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint