Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Modelul cubanez sau Teoria lui Einstein pe înțelesul tuturor

Oricît am sta noi cu coada pe sus că ne-au dat americanii scut și suliță, cu care am întărîtat printre stinghiile gardului ursul din Răsărit, trebuie să recunoaștem că, în locul modelului suedez visat de Ion Iliescu prin anii ’90, ne-am trezit după douăzeci de ani de frecat menta societății de consum jucînd rolul întors pe dos al modelului cubanez.

Ei au avut un dictator, noi am avut un dictator. Ei au anunțat revoluție comunistă la megafon, noi am anunțat-o pe aia capitalistă la televizor. Battista a fugit pînă în Florida cîntînd „La Cucaracha”, ca să-și bea liniștit pensia de miliardar cu paiul, nea Nicu a fugit pînă la Tîrgoviște, a cîntat „Internaționala” și a păpat o porție fierbinte de gloanțe, după care, cînd veni vorba de vinovăție, ne-am pus și noi battista pe țambal.

Drept îi că Fidel Castro n-a afirmat că dictatorul lor ar fi întinat nobilele idealuri ale capitalismului și nici Che Guevara nu prea avea obiceiul să umble cu Victor Ponta pe piept, în schimb și Fidel Castro, și Ion Iliescu au acuzat oarece dureri intercostale pricinuite ba de juniorul cu trabucul între dinți, bolnav de revoluție continuă, ba de seniorul Coposu, ce i-a înfipt tătucului sula democrației în coaste, suflîndu-i fumul de kentană în ochi.

Cubanezii au construit comunismul dansînd rumba din buric, noi am jucat sîrba în căruța capitalismului trasă de telegarii activiștilor de partid și ai băieților cu ochi albaștri.

Ei au plantat rachetele lui Hrușciov la doi pași de Guantanamo, dar n-au apucat să culeagă recolta că le-a tras Kennedy preșul de sub picioare, noi stăm pitulați sub scutul lui Obama la Deveselu și așteptăm să ne plouă în cap cu litere chirilice.

Ei au fost pînă mai ieri o țintă americană, noi sîntem de alaltăieri o țintă rusească.

La Havana, într-un sondaj recent, Obama a fost cotat, în materie de simpatie, cît frații Castro la un loc.

La București, Putin a depășit cota lui Dracula și, cum investitorii străini nu se grăbesc să-și îngroape averile într-o țară-țintă, muscalii ar fi tentați să transforme plaiurile mioritice în Dracula Park.

Raul Castro a afirmat că Obama e un băiat bun, Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă, pe mutește, că și Putin ar fi bum-bum.

Conform teoriei relativității a lui Einstein, pe înțelesul tuturor, cubanezii, care i-au invitat pe americani să-și vîre cu grație nasul în curul lor, se simt relativ mai bine decît noi, care stăm cu nasul în curul rușilor.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.