Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Muftiul Europei

Zilele trecute, auzind că Al-Qaeda luptă cot la cot cu trupele lui Bashar al-Assad împotriva islamiștilor ISIS, mi-am amintit de bancul acela în care un domn divorțat și o doamnă divorțată, avînd fiecare cîte o progenitură din vechea căsătorie, se cunună, pun de un bebeluș și trăiesc în armonie pînă în ziua cînd din dormitorul copiilor răzbat urlete și bufnituri. Trimis de consoartă să verifice situația la fața locului, bărbatul se întoarce și raportează: „Stai liniștită, copilul meu și copilul tău îl bat pe al nostru”.

Serviciile secrete americane, care au aplicat cu succes morala acestui banc în Orientul Apropiat, nu se mai tem că proaspetele turnuri gemene de pe Wall Street vor fi din nou date cap în cap, așa că au acum timp berechet să scarmene și fostele țări surori din Tratatul de la Varșovia.

N-au trecut nici zece ani de cînd Bush senior ne recomanda cu seninătate să construim o punte între București și Moscova, după ce făcuserăm chisăliță podul de flori de pe Prut. Părea atunci că, nemaiexistînd pricini ideologice între Unchiul Sam și Ursul de la Răsărit, Rusia capitalistă o să intre și ea în NATO și papașa Iliescu o să se tragă de șireturi cu și mai șiretul Putin.

Dracu’ bănuia că din castronul uriaș de la Deveselu, pus pavăză între noi și terorismul islamic, o să sorbim mai tîrziu ciorba reîncălzită a Războiului Rece.

Și taman cînd grecii au ieșit în stradă să-i dea foc calului troian burdușit cu agenți ai FMI-ului pe care coana Europa l-a legat la ei în bătătură, ne trezirăm că Victor Ponta își dă și el singur foc la valiză, plagiindu-l cu genunchiul său vulnerabil pe Ahile.

Păi, marelui luptător grec nu-i puțeau călcîiele, pe cînd povestea lui Victor Ponta, care a plecat creștin la Istanbul și s-a întors cu aere de muftiu al Europei, miroase de la o poștă a cabotinism ordinar.

Tăind buricul unei nenăscute autostrăzi, la fel de scurtă precum cariera sa, premierul României, așezat ca tataia pe un scăunel, își mîngîia din cînd în cînd rotula, cerșind compasiune celor șapte milioane de votanți aruncați odinioară, de frica Bruxelles-ului, la coș, neînțelegînd că în politichie nu există milă pentru cei învinși și că din buturugile sale păroase, pe care și le etala cu dezinvoltură pe terenul de baschet, nici Atatürk n-ar putea extrage esență de trandafir.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

  1. #1

    hai ca-i tare!!!

  2. #2

    faza cu copilul nu e banc, e dintr-o schita de Ion Baiesu

  3. #3

    Mie nu mi-a placut! Acelas stil de peste 25 de ani!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint