Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Musca la arat

După operația de despărțire a surorilor siameze efectuată de Hrușciov prin anii ’50, chirurgul Vladimir Putin a reușit fără anestezie să-i amputeze Ucrainei un braț și să-l altoiască pe trupul maicii Rusii care, recunoscătoare, l-a îmbrățișat cu cele trei brațe și l-a proțăpit în sondaje de-a ajuns alocoolul pur al încrederii la 88 de grade, amestecate cu 12% aghiasmă chioară destinată bietei Opoziții.

Beția maselor populare s-a transformat între timp în mahmureală și, deși Vladimir a încercat să întrețină vîlvătaia, gîdilînd un tigru siberian în talpă sau bălăcindu-se într-o copcă în aplauzele focilor, zilele trecute marele acrobat a făcut un salt mortal și s-a prăbușit sub 50% la încrederea populației în drumul ales.

Trezirea la realitate a rușilor părea de bun augur, de vreme ce dorul de presă liberă și de televiziuni necontrolate de stat i-a îndemnat să-i spună niet Tătucului.

Că intelectualii n-aveau chef de botniță, era de înțeles. Dar și mujicii parcă se săturaseră să aibă mai multe tancuri decît găini în bătătură.

Donald Trump, căruia săptămînal îi cad pernele de sub buci, i-a întins mîna sa lungă prietenului său de șușoteli politice de peste Ocean și l-a scos din smîrc fiindcă bulirea acordurilor legate de rachetele cu focoase nucleare îl împiciorongește în mod neașteptat pe Vladimir Putin, care va bate o nouă monedă cu conspirația NATO împotriva neajutoratei Rusii, gata să cadă pradă lighenelor cu bîzdîc de la Deveselu. Așa că Putin, binecuvîntat de patriarhul Chiril, se va juca din nou cu butonul roșu, renunțînd la creșterea găinilor în aplauzele țăranilor sprijiniți în focoase nucleare în loc de sapă.

După ce Bush junior ne-a îndemnat sub curcubeu să jucăm rolul podului de flori între Washington și Moscova, Donald Trump ne-a acordat cu generozitate rolul muștei din curul calului. Drept care bîzîitul nostru o să contribuie și el la creșterea în sondaje a războinicului Vladimir.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

2 comentarii

  1. #1

    Este trist dar adevarat, Maestre.Este clar ca dintotdeauna marile puteri au facut si fac jocurile, iar cei mici, ca noi, au fost intotdeauna musca, am schimbat doar cu**l.

  2. #2

    Periferia extremista a Europei a fost dintotdeauna omogena ideologic si propagandist, singura deosebire intre kitch-ul angloamerican si marlania ruseasca fiind doar modalitatea de prezentare a nomenclaturii, aparent vizibila, cu papusari la cei mai artagosi inselatori aspiranti din vest, locul unde probabil vor lua sfarsit toate zilele, dar complet obnubilata de figura paternalista a promisiunii rasaritene de lumina!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint