Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O conjugare cu bucluc

Bomba cu ceas pe care Traian Băsescu a încercat să o plaseze sub popoul lui Victor Ponta a explodat în brațele locotenent-colonelului care trăia cu chirie în jurnalistul Robert Turcescu.

Se vede treaba că dedublarea dăunează grav sănătății căci, în urma deflagrației, s-a născut un al treilea personaj, dostoievskian, pendulînd între Dumnezeu și Judecătorie, în căutarea sinelui pierdut.

Dacă, prin spovedania sa, Robert Turcescu îl va împiedica pe un alt dedublat să candideze la președinția României, martirajul său își merită prețul.

Teamă îmi e însă ca, în beția autoflagelării, nu cumva să o cotească spre o zonă crepusculară și să ajungă la concluzia că și Iisus era ofițer acoperit.

 

P.S. Pentru că pînă acum s-au tot bătut cîmpii că acoperitul e neapărat șpion, adică patriot dacă-i român și trădător dacă-i neamț, ar fi cazul ca, după ce Teodor Meleșcanu a mustăcit oficial că din menajeria sa nimeni n-ar candida, să iasă și domnul Maior, care pritocește altă mîncare de pește, și să jure cu mîna pe Biblie că nici un politician român nu-și palmează cel de-al doilea salariu la caseria SRI-ului.

Nu de alta, dar abia atunci ar mirosi a trădare cînd, prevalîndu-te șmecherește de păstrarea secretului de stat, îngădui unui ofițer acoperit să ajungă în fruntea țării, conjugînd la nesfîrșit: eu n-am voie să spun, tu n-ai voie să spui, el n-are voie să spună.

1 comentariu

  1. #1

    sfatul meu pentru domnul Turcescu este sa initieze o campanie gen Ice Bucket Challenge, sa o numim Autodeconspirare Challenge, deci domnule Turcescu urmeaza sa provocati o persoana….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.