Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O fi fost sau n-o fi fost?

Omenirea s-a împărțit, din nou, în două tabere, ca după aselenizare. Și, cumva, din aceleași motive: unii cred că a avut loc, alții sunt convinși că n-a avut loc. Ce? Păi, venirea domnului nostru Elon Musk în România.

Acum, totuși, indiferent de religie, fie că îl respingi pe Musk, fie că umbli cu o iconiță cu Tesla în portofel, ca să te ferească de Ăl Rău, trebuie să recunoaștem că sosirea celui mai bogat om al planetei în România este o știre. Cum se dezvoltă știrea inițială, cum crește și descrește ea, ține de complexitatea lumii în care trăim.

Vineri, sâmbătă, duminică și luni s-a vorbit enorm despre Musk, despre castelul Bran, despre Halloween, despre miliardarii lumii, despre diverși actorași mai degrabă necunoscuți și despre semnificațiile prezenței tuturor acestora în patria noastră, unde multae silvae sunt. Sau multae silvae fuerunt, mai degrabă. Și se va mai vorbi o vreme, pentru că e mult mai ușor să vorbești despre așa ceva decât despre lucruri mai tangibile, precum facturile, prețurile etc., etc.

Cel mai simpatic din toată povestea asta este că Mediaflux, site-ul care a avut pontul și de la care a pornit toată povestea, nu a scris că Elon Musk a venit în România. Ei au scris că ar urma să vină, că este vorba despre o petrecere organizată de el, cumva, și multe alte lucruri. Dar că Elon Musk ar fi venit în România nu au scris, pentru că nu au avut cum să dovedească asta. Dacă alții au afirmat că Musk a venit, într-adevăr, în România, asta chiar nu este vina celor de la care a pornit tot tăvălugul.

Luni, surse din MAI au informat națiunea că Elon Musk nu a fost în România. Informația aceasta nu poate fi negată de nimeni, pentru că nimeni nu poate demonstra că Musk ar fi călcat pe aici. Totuși, sursele nu sunt cele mai de încredere surse posibile.

În luna martie a anului curent, Libertatea a solicitat MAI – mai exact, Poliției de Frontieră – să comunice numărul bărbaților ucraineni cu vârsta între 18 și 60 de ani care intraseră în România de la începutul războiului din Ucraina. Iar MAI nu a putut să furnizeze această informație. Da, cum citiți: MAI nu a putut spune câți cetățeni ucraineni de sex masculin, cu vârsta între 18 și 60 de ani, au intrat în România într-o anumită perioadă. „Poliţia de Frontieră nu gestionează o situaţie statistică a persoanelor care au tranzitat frontiera de stat a României raportat la sexul persoanei, profesie, scopul deplasării etc.“. Asta au transmis, oficial, cei din MAI ziariștilor de la Libertatea. Și, gândiți-vă, Libertatea nu i-a întrebat pe polițiștii de frontieră numele ucrainenilor intrați în țară.

Acum, brusc, Ministerul Afacerilor Interne știe nu doar sexul, profesia și scopul deplasării, dar și numele unor cetățeni americani care n-au intrat în România. Este o evoluția foarte rapidă pentru exact același minister care încă nu ne poate spune cum, când și pe unde au ieșit din țară o mulțime de cetățeni români care: aveau interdicție de a părăsi țara, erau dați în urmărire sau fuseseră deja condamnați în România pentru diverse fapte penale.

De partea cealaltă a baricadei se plasează un legendar om de afaceri din România. Spre deosebire de MAI, ăsta știe tot ce se întâmplă în turismul din România. Dar absolut tot, că de aia și dă lecții despre asta la televizor. Îl cheamă Dragoș Anastasiu și a declarat pentru Euronews următoarele: „Știu că Elon Musk ESTE în România, știu că este cazat și aseară și o seară înainte, mai mult nu pot să vă spun. Sunt multe hoteluri și cel despre care știu cu siguranță este pregătit să primească oaspeți importanți“.

Eu, personal, nu mă pronunț în conflictul informațional dintre MAI și domnul Anastasiu, pentru că am un proces cu acesta din urmă, tot din cauza unor informații.

Dumneavoastră, însă, sunteți liberi să credeți pe cine vreți. În definitiv, trăim în țara în care, și la aproape 33 de ani de la evenimente, lumea crede că a avut loc o revoluție și că s-a schimbat regimul, văzând cu ochii ei cum România este condusă de fiii și nepoții regimului cu pricina. Unii i-ar spune continuitate, noi am ales să-i spunem schimbare.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint