Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O insulă scufundată

Dictatura milităroasă din Belarus, unde un ins scelerat flutură Kalașnikovul într-un lan de fete cu părul auriu, face diferența dintre lacrimi și muci cînd e s-o comparăm cu dictatura medicală instaurată în insula noastră de latinitate, unde horele au fost interzise, fiindcă fac rău la plămîni, de un neamț covăsit, la picioarele căruia am stat capră, să urce în șaua brâncovenească.

Strigătul poruncitor ,,Stați în case!“, care s-a cîntat pe la ferestrele noastre, se aude acum în megafoanele oficiale ale lui Lukașenko, numai că în vreme ce Minskul devine pe zi ce trece Capitala atitudinii civice a Europei, Bucureștii se cufundă în Balcani cu jalnicii interlopi care, după un Bruderschaft cu generalii, se bat cu parii în Centrul Civic, urmaţi de gealații din forțele de intervenție rapidă care saltă cu nesimțire un cetățean din mijlocul familiei, cu cătușele la mîini, fiindcă a îndrăznit să încingă un grătar în spatele blocului.

Cine ar fi crezut că o să apucăm vremurile în care un om e pus în lanțuri din pricină de mititei?!

Cine ar fi crezut că brățările gherlei, care îngrozeau borfașii și criminalii, or să ajungă bunuri de larg consum?!

La Minsk, studenții sînt încătușați datorită curajului de a fi scos florile din teacă.

La București, un student e săltat din metrou și încătușat fiindcă a îndrăznit să poarte masca sub nas.

Puneți aceste imagini în oglindă, ca să înțelegeți că acum nu ne mai rușinează păgînii, ci ne rușinăm singuri.

Belarusul a învins România cu doi la unu în materie de cadavre.

La ei, fiindcă au cerut mai multă libertate în fața Guvernului, doi protestatari au fost călcați de șenilele tanchetelor.

La noi, un om al străzii a fost strivit de bocancii jandarmilor pentru curajul de a fi cerșit o vodcă mică în fața bodegii.

Așadar, nu doar viața, ci și moartea se împopoțonează uneori în hainele kitsch-ului, drept care ar fi cazul să ne dezbărăm de complexul superiorității cînd vine vorba de marea slavă în care, de două mii de ani, ne clătim cu sfială piciorușele noastre latine. Că nu doar belarușii, dar și frații bulgari par să aibă ceafa ceva mai delicată decît a noastră, după felul cum reacționează cînd îi roade jugul dictaturii sau funia corupției.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Chestia cu latinitatea ne-a pocnit tarziu, cand a fost introdus alfabetul latin.La noi s-a scris cu litere chirilice niste sute de ani. Avem 40 % ADN slav…biserica ortodoxa a fost sprijinita de Tzaratul Bulgar…realitatea e trista.

  2. #2

    Las-o, bre, jos cu Belarusul, că măcăne a revoluție colorată fâsâită! Doar n-o să emigrăm acum în Belarus – s-avem răbdare că se-ncinge granița între auto-intitulații buni și pârâții din imperiul răului și pe-aici. Că doar n-or să unească Siria și Turcia cu Belarus și Țările Baltice prin Ungaria sau Basarabia, nu ?
    Mai bine scoate și dumneata boierește niște promoții la vinul de Cetate – cel mai bun compromis între liberalism și iliberalism, curge ca uleiu’ da’ n-are pete de grăsime!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint