Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

O profeție cu bucluc

Diversitatea în unitate se vede cu ochiul liber pe canalele noastre de televiziune, unde cîteva culte religioase se întrec seară de seară să ne intermedieze prin cablu o întîlnire cu Sfîntul Duh.

Spre deosebire de politrucii noștri, care calcă zilnic pe bătături gramatica limbii romîne, păstorii lui Iisus par mult mai școliți și predispuși să-i ajute să traverseze șoseaua metafizică nu doar pe bătrîni, ci și pe adolescenții debusolați.

Chichirezul apariției acestor confrerii religioase, care în locul găleților de plastic și al pensiilor mărite ne livrează absolutul la domiciliu și locuri la balcon cu ocazia celei de a doua veniri a Mîntuitorului, e că în curînd o să le ia pîinea de la gură partidelor politice, aflate mai toate în cădere liberă.

La treizeci de ani de la prăbușirea comunismului avem, carevasăzică, șapte canale de sport și șapte canale religioase.

Drept care considerăm că Malraux avea doar în parte dreptate cînd profețea că secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc căci, la o primă ochire, acest secol va fi jumi-juma, adică o țîră religios și o țîră sportiv.

1 comentariu

  1. #1

    “Maestre” aici ai dreptate,mai ales ca citezi din clasici.La 50/50%(analiza aprofundata matematic a canalelor TV romane) sigur va fi un secol al sporturilor religioase sau a religiilor sportive.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.