Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Opriți istoria, cobor la prima!

Copiind parcă modelul broaștei care s-a umflat ca vaca după ce a înghițit gălușca lui Donald Trump umplută cu armament în valoare de 100 de miliarde de dolari, Arabia Saudită s-a prăvălit în smîrcul păcurii în clipa în care niște drone cu combustibil de coceni, care se găsesc de vînzare în dosul bazarelor, le-au amuşinat imperiul petrolier.

Cînd tancurile Armatei Roșii au intrat orgolioase în Groznîi, au avut parte de arma secretă a luptătorilor de gherilă urbană ceceni, adică de sticle de vodcă incendiară cu mîţişori de bumbac la dop, care au plouat de la ferestrele caselor, transformînd în ruguri umblătoare celebrele T90, producătoare de şaşlîc cu epoleți.

În cel de-al treilea război mondial, cine va ști să mînuiascǎ mai bine praștia, arcul și bîta va umili radarele sofisticate și creierele pané ale savanților din industria armamentului, care nu mai au simțul realității.

După ce a nins la Paris cu veste galbene, să nu va mirați dacă niște elevi de liceu, supărați pe capitalism, vor inventa dronele luptei de clasă, nu mai mari ca un castravecior murat, care, ciripind ca vrăbiile, se vor așeza pe crestele marilor hoteluri, unde îmbogăţiţii lumii își închipuie că dacă trăiesc la etajul o sută paișpe sînt mai aproape de Dumnezeu.

Cînd praful aurit al lui Burj al-Arab se va amesteca în deșert sau deasupra oceanului cu praful Turnului Trump și cu praful mausoleului lui Lenin, miliardarii americani vor escalada zidul rușinii spre a cere azil politic în Mexic, iar oligarhii ruși se vor refugia în luxoasele bojdeuci de chirpici de pe malul Bahluiului unde n-o să dea nimeni cu bombardeaua.

4 comentarii

  1. #1

    Asa e, diavolul este in detalii. Dar noi unde vom fugi ?

  2. #4

    Daca-i asa, va trebui sa ardem grinele, sa taiem punctul de pensie si salariile si sa ne refugiem in munti pe soseaua facuta de turci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.