Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Patrulă, patrulă, puneți toți mîna pe Drulă!

Un neașteptat cap în gură, cum nu s-a mai văzut de mult prin București, a fost semnalat săptămîna trecută, cînd cu greva de la metrou. Ministrul Drulă s-a înălțat în careul de șase metri cum se înălța pe vremuri Dudu Georgescu și l-a executat la colțul scurt pe Ion Rădoi, care păzea poarta sindicatului Metrorex de peste douăzeci de ani.

A fost o lovitură inspirată, un gol care a ridicat în picioare nu numai galeria useristă, ci și stadionul inert din care-și confecționează celelalte partide traiul de zi cu zi.

Dar cu adevărat importantă în această fază de atac e lipsa de entuziasm a coechipierilor. În echipa marcatorului nu s-a bucurat mai nimeni. Liberalii l-au lăsat singur, iar userist-plusiștii s-au privit cu îngrijorare. Drulă i-a luat prin surprindere și, pînă să se dumirească alde Cîțu și Barna, existau deja o poveste și un personaj pozitiv.

Un ministru tînăr îndrăznește să înfrunte un mafiot care controlează transportul subteran și jupoaie statul. Nu șovăie, nu se teme, nu-i pasă că e singur. Tăcerea celorlalți miniștri îl scoate și mai mult în evidență. Așa începe o ascensiune rapidă. În cele cîteva ore de criză a metroului, USR-PLUS și-a făcut rost, fără să vrea, de a treia candidatură la congresul partidelor reunite.

Drulă a luat-o pe drumul scurt. Și-a procurat un conflict de breaking news, fiindcă fără război nu poți scoate legenda din pălărie. A pus ochii pe un adversar ideal, un cap al sindicalismului penal, detestat în principiu de toată lumea. Apoi a luat acțiunea pe cont propriu și și-a lăsat colegii în ofsaid. Cu acel „Rădoi, s-a terminat!“, Drulă a pășit cu mult în fața coaliției și a partidului din care face parte. De acum încolo, el are șanse bune să fie numărat înaintea lui Barna și a lui Cioloș în cursa pentru președinția pluseristă.

Pe de altă parte, în urma lui Drulă umblă o pîclă înecăcioasă de praf, pulbere și pucioasă. Adie pîrjolul economiei naționale, se simt trîmbele de fum ridicate de firmele Securității. Tatăl lui Drulă e, de 25 de ani, al doilea om în Felix Telecom, firma generalului SIE Teodor Ileș, fost ofițer de Securitate. Primul om în Felix Telecom e Traian Mihu, pus de Ceaușescu șef la ICE Felix, apropiat și el, prin munca specifică, atît de vechea, cît și de noua Securitate. Felix Telecom s-a clădit pe umerii unor sinistre firme securiste care au îmbogățit securiști – ca să menționăm doar Bancorex (finanțatoarea generalilor în procesul de preluare a economiei de stat) și Terra SA (implicată în comerțul cu armament). Firma de unde tatăl lui Drulă a luat salariul 25 de ani a trăit din cele 338 de contracte cu statul, adică din inventarul metodologic al firmelor acoperite, care cuprinde informații din sistem, protecție judiciară, comisioane politice, licitații aranjate, șpăgi, trafic de influență, finanțări ilegale către media, deturnări de fonduri și evaziune trecută cu vederea. Din același salariu și-a clădit educația școlară și morala politicianul Cătălin Drulă, nevinovat din punct de vedere biologic, dar beneficiar din punct de vedere social al uzinei securiste de profit.

Cu toate astea, puritatea securistică și morală a lui Drulă se încadrează în normele USR-PLUS. Raluca Prună, Claudiu Năsui, Dacian Cioloș, George Marussi, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Adrian și Iulia Iordache stabilesc deja o medie acceptată. Nivelul de intoleranță USR-PLUS se oprește la „Fără penali în funcții publice“, nu urcă pînă la „Fără profitori ai serviciilor în funcții publice“.

Drulă e, așadar, în lansator. Dacă va scăpa singur cu balonul spre poarta congresului USR-PLUS, atunci Barna și Cioloș, cei desemnați de rezerviști să-și dispute șefia noii forțe progresiste, vor fi nevoiți să-i dea la oase tocmai cu aceste legături de familie. Drulă va fi vînat, atacat în presa întregii drepte, fiindcă, dacă va ajunge președinte la USR-PLUS, va fi și contracandidatul la președinția României al unuia dintre clovnii PNL cu diplome necunoscute.

Și poate că, în 2024, lumea va obosi să tot afurisească Securitatea, iar noua democrație va putea, în sfîrșit, să scoată la vedere, în spatele fiecărui candidat, armatele strălucitoare și prospere de securiști.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

  1. #1

    Ca parinte,trudesti la educarea copiilor miliarde si miliarde de secunde .Pentru ca fiecare secunda de lasat garda jos, conteaza.Nu stim niciodata rezultatul final. Este posibil ca din parinti lepre sa iasa niste copii minunati si din niste oameni de isprava, copii lepre. Subiectul poate fi dezbatut indelung si avem exemple cu duiumul.Da, copiii lor au avut , pe langa un trai imbelsugat si sansa unei educatii de top.Vrajeala cu „ne nastem egali” e asa, cum strigi unei martoage, „hai ca poti”.E trist ca copiii lor vor fi sefii copiilor nostri .Poate din asta va iesi ceva bun sau , nu .Frustrarea noastra va ramane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint