Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni

După ce  a adus drept jertfă o fecioară neprihănită cu chistolul la jartieră, aruncînd-o dincolo de gardurile de protecție ale Guvernului în ghearele balaurului cu mai multe capete, Jandarmeria Română, plictisită să folosească spray-urile de stîrpit intelectualii și copiii, a ieșit la crăpat frunțile mai luminate ale  protestatarilor, ignorîndu-le pe cele teșite și păroase ale ultrașilor.

Nici în cumplitul final al bătăliei de la Stalingrad n-am văzut soldați cu mîinile ridicate care să fie loviți cu bestialitate peste figură de învingători, cum am văzut în Piața Victoriei, care de azi înainte se va numi Piața Victoriei teleormănenilor asupra românilor de pretutindeni. Căci nicăieri în Europa brațul înarmat al legii nu-i manevrat, ca la noi, de un singur trib.

Din  buncărul săpat într-o bostănărie la marginea Alexandriei, oberul cu musculița sub nări, secondat de cele două manichiuriste conjudețene, ne-a anunțat oficial că într-o țară civilizată ca a noastră, unde separația puterilor în stat se produce pe cale naturală, ca la despărțirea smîntînii de zer, prefectul anonim și însetat de sînge al Bucureștilor ar fi hotărît cu de la sine putere la ce oră trebuie bătuți nepoțeii acelor bătrîni cărora Liviu Dragnea le dă seară de seară la televizor muia unei pensii iluzorii.

Și uite așa s-a mai spălat o dată pe mîini tribul teleormănean pe care, cu flerul său mălăieț, Klaus Iohannis l-a creditat la înscăunare ca pe un lucru bine făcut.

P.S. Aflăm cu întristare că libelula albastră scoasă din colivie de strategii pesediști spre a i se rupe aripile la telejurnal n-ar fi fost bumbăcită de brutele stadioanelor, ci de o droaie de ochelariști sastisiți de atîta corectitudine politică, dornici să dea și ei, la înghesuială, cu șutul în gura Puterii.

Să ne ferească Cel de Sus de complexele nemîntuite ale unor Haveli de eprubetă post-decembriști, dispuși să se gudure la picioarele mulțimii înfierbîntate și care, la anumite cotituri ale Istoriei, se pot transforma în fiare.

Bătrînul ilegalist Gogu Rădulescu, ce avea hobby-ul de a invita la o Galbenă de Odobești din pivnițele Gospodăriei de Partid cîțiva scriitori „la modă”, pe care încerca să-i ocrotească sub hlamida sa de vechi apostol al comunismului de intemperiile ideologice ale Epocii de Aur, ne-a arătat într-o după-amiază originalul unei scrisori a studentului Mircea Eliade către un camarad, în care adolescentul miop afirma că e gata să-i tragă un glonț în ceafă junelui purtător al ciumei roșii Gogu Rădulescu, pe atunci doctorand în economie la profesorul Madgearu: „Vă dați seama, măi băieți, ce istorie sucită am trăit și noi, că dacă marele Nicolae Iorga a fost executat de niște semidocți, eu eram gata-gata să fiu împușcat de marele istoric al religiilor?!”.

Nu-i cazul de tras nici o concluzie, atîta vreme cît pistolul s-a dovedit a fi încărcat cu gloanțe oarbe.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

1 comentariu

  1. #1

    genial, ca de obicei:))
    din pacate, umorul pe seama jalnicului spectacol al politicii romanesti a ramas cam singura forma de consolare a celor ce trebuie a mia oara sa ne intrebam disperati, in cuvintele nemuritoare ale bietului cetatean turmentat : dar eu cu cine votez?
    Sa nu uitam ca marele Caragiale a ales sa-si traiasca ultimii ani de viata in Germania, la Berlin, parasind fara regret balcanica Romanie, unde hotia si minciuna sunt la ele acasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint