Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Poate fi un orbete președinte de țară?

Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase pînă la ambulanță, ar fi apărut pe coperta revistei Newsweek ca „pater doloroso”.

Așa, însă, lipsa lui de reacție îl aruncă în lumea orbeților care săpau fericiți tuneluri sub dîmbul de la Waterloo cînd Napoleon dădea semnalul bătăliei.

La fel de cinic ca polițaii care au trecut indiferenți pe lîngă minora violată, imperturbabilul Klaus, după ce i-a administrat sergentului-major un discurs letal la 39 de grade Celsius, și-a abandonat cu seninătate victima în jurul căreia roiau dalbii felceri, convins că asistă la un dans tematic cu pelicani de Ziua Marinei.

Poate fi așadar un orbete președinte de țară?

Poate. Însă ideea că o să-i prelungim șederea la Cotroceni acestui om aflat în relații glaciale cu propria-i simțire mă duce cu gîndul la titlul cărții lui Kazantzakis Iisus răstignit a doua oară.

De data asta ar fi vorba de autorăstignirea poporului român care, chemat la urne să reșapeze lucrul bine făcut, se va trezi în fața secțiilor de votare cu niște stive de lemne împrumutate de la frizerul austriac care a chelit pădurile patriei noastre după retragerea din branșă a lui Verestóy Attila.

Discursul lui Klaus Iohannis va purta marca fabricii: „Stimați concetățeni, aveți dreptul să vă alegeți parii potriviți, cu condiția să vă fi adus piroanele de acasă. Răstignire plăcută!”.

 

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

  1. #1

    Pana si pietrele gem cand o capatana intra in coliziune cu ele, numai asta nu rezoneaza cu nimic . Macar din motive de PR si ar fi trebuit sa schiteze un cat de mic gest. Tare mi-ar placea sa vada si gazdele americane imaginile….

  2. #2

    Ce poti sa mai comentezi pe marginea unui material excelent. Pacat ca „subiectul”nu va pricepe absolut nimic si va fi convins ca maestrul Dinescu il lauda. El nu are simtul umorului, nu are simtul masuri, are doar simtul…confortului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint