Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Preafericiții Ioan și Viorel

Aplicînd metoda lui Iisus, adică transformînd apa în suc de portocale, frații Micula au meritul de-a le fi dat țăranilor români senzația că s-a abătut și asupra lor boarea societății de consum.

Cine a avut ocazia de-a călători pe malul Dunării prin satele pustiite ale Olteniei n-a putut rata imaginea băbuțelor strîngînd cu ardoare la piept butelcuțele de aghiasmă colorată cu care își îndulcesc existența la sărbători.

După ce bărbații și femeile fără serviciu au migrat ca berzele spre însoritul Occident, între cei doi poli ai capitalismului sătesc – căsuța de schimb valutar și supermarket-ul – înfloresc doar mușteriii dependenți de matrafoxul ieftin al fraților Micula, adică purtătorii de ajutor social, precum și băbuțele însetate și copilașii lăsați de izbeliște de părinții zburătăciți prin livezile Europei.

Spre deosebire de faraonii îmbălsămați post-mortem, țăranii noștrii se autoîmbălsămează cu inconștiență încă din timpul vieții, așa că nici un popă comunal nu mai are curajul să recurgă la vechiul obicei ortodox de-a spăla după șapte ani moaștele răposaților cu vin și ulei, fiindcă toate cimitirele sînt pardosite cu trupuri bine conservate de sfinți și sfinte amirosind a mirul preafericiților Ioan și Viorel cu damf de kiwi și de portocale.

Armata de teracotă a împăraților chinezi pălește pe lîngă oștenii subterani ai fraților Micula care la cea de-a doua venire a lui Iisus nu vor mai avea nevoie să se reîntrupeze de vreme ce sînt gata întrupați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.