Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Profeți de dreapta care au reușit să scoată stînga din groapă

Păstrat în lada de zestre a PSD-ului nu ca o manta de vreme rea, ci ca un ciorăpel pentru vremuri mai vesele, liberalul de gumilastic Tăriceanu pare a se mula perfect pe tălpoiul drept al lui Victor Ponta, care a anunțat deja că la Cotroceni are de gînd să poarte botfori de culori diferite, ca la Mondiale…

Un președinte social-democrat călare pe un premier din aceeași cireadă ar echivala, în ochii observatorilor occidentali, la intrarea în Ierusalimul nostru balcanic, cu un măgar în cîrca altui măgar, drept care, spre a-i liniști pe aurolacii americani dependenți de gazele de șist, scenariștii angajați să-i îmbîrlige pe alegătorii din această toamnă au propus un tablou votiv ușor hollywoodian, la care să se închine toată lumea: un fost procuror socialist călare pe un fost prezentator de modă liberal.

Deși para mălăiață era programată să cadă în gura liberalilor, Crin Antonescu s-a dovedit mai neamț ca Iohannis și a scuturat cu încrîncenare pomul înainte de coacere, astfel că vom mai avea de așteptat pînă se va ivi un lider născut, ci nu făcut, capabil să despice apele politichiei în două cu seninătate, ca să înțeleagă odată pentru totdeauna cobilițarii din Dolj că oltenii sînt liberali din naștere, și ardelenii să priceapă că nimeni n-are ca ei simțul proprietății în genă, iar cu puțină dulceață pe limbă să-i convingă pe moldoveni că ei au intrat în Europa încă de cînd Ștefan cel Mare exersa contradanțul cu Maria de Mangop, nicidecum cînd stafia lui Marx purta minijupă și se hîrjonea cu fiul ceferistului din Oltenița printre boscheții de la Salva-Vișeu.

Imprudent, ranchiunos și capabil să strige cu smerenie “Lăsați jigodiile să vină la mine” fără a se jena mai tîrziu să-și joace trufia într-un Waterloo de operetă, Crin Antonescu n-a făcut altceva în acești ani decît să-l izbăvească pe Victor Ponta de imprudența plagiatului și a altor păcate politicești, întocmai cum fostul profet zonal Emil Constantinescu, dîndu-se victima securiștilor din subordine, l-a împiciorongit, din prostie, pe Ion Iliescu, cînd nimeni nu se mai aștepta, șoptindu-i: ia-ți Cotroceniul în spinare și umblă!

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

1 comentariu

  1. #1

    Nu se poate implini profetia asta daca votam cum trebuie. Adica deloc. Sau hai, in cel mai rau caz, daca va mananca palmele, incercati un independent. Unu mai putin celebru, ca sunt convins ca dupa ce citeste comentariul asta, Crin ar fi in stare sa se declare independent.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint