Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Propunere de restitutio in integrum a anotimpurilor

romania100

După ce a transformat Institutul de Meteorologie într-o sucursală a PSD-ului, doamna Gabriela Firea a început să-i facă o concurență neloială lui Kim Jong-un, lansînd săptămînal de pe bășinodromul Primăriei cîte o chifteluță meteorologică devastatoare.

Spre deosebire de Winston Churchill, care în timpul raidurilor aeriene germane asupra Londrei recomanda BBC-ului să bage cît mai multe foxtroturi și charlestoane spre a risipi panica londonezilor, doamna Pandele scoate pe gură mai multă grindină decît pot produce norii încrîncenați de deasupra Bucureștilor.

Ideea manipulării maselor populare cu ajutorul fenomenelor meteorologice nu-i așa de nouă, căci și tătucul Stalin, cînd trăgea cîte un vînt pe vremea Războiului Rece, li se stingea feștila intelectualilor cultivați în serele din Siberia.

Confiscarea anotimpurilor de către primarul general al Capitalei are o conotație de-a dreptul mămoasă: ai ieșit pe stradă și ți-a căzut o țiglă în cap, înseamnă că n-ai ascultat-o pe mămica Firea; te-ai întîlnit cu un copac și ți-a dat un cap lemnos în gură? N-ai ținut cont de avertismentul mămicii că arborii au devenit mai periculoși decît bodyguarzii lui Dragnea.

Tocmai cînd murmuram melancolic, vinerea trecută, un vers de Rainer Maria Rilke: “A venit toamna, cine nu are casă nu-și va mai face…” mă sună o mătușă îngrozită că, datorită vîjului portocaliu, Primăria Capitalei a decis că e periculos și să te apropii de fereastră, d-apăi să ieși afară din casă.

“Ce-mi recomanzi, maică, împotriva acestei apocalipse iscate din nepotrivirea de caracter a ploilor de toamnă cu Partidul Social-Democrat?”

“Mătușico”, i-am zis, “ca să-i faci o bucurie doamnei Firea, sănătos ar fi să stingi lumina, să te vîri sub pat și să ieși de acolo doar cînd o suna poștașul cu pensia…”

2 comentarii

  1. #1

    Spumos, excelent !

  2. #2

    În acest caz n-ar fi mai bine Maestre ca doamna Firea, Pandele sau știu eu cum o mai cheamă să vă urmeze sfatul și să se bage sub pat și să iasă de acolo cel mai devreme când atinge limita de pensionare?! Evident cu sau fără fenomene meteorologice extreme…dirijate sau nu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.