Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Redescoperirea mersului pe jos

După atîtea atentate ratate, americanii au reușit să-l răpună pe El Comandante, fiindcă se zice că Fidel Castro a murit de rîs cînd a auzit cine e noul președinte al Statelor Unite. Că în vreme ce el a pitulat rachetele lui Hrușciov în păpuriș, Trump îl va invita pe Putin să și le instaleze la vedere, chiar pe plaja din Miami, în aplauzele strănepoților lui Fulgencio Batista.

La noi, ceea ce n-a reușit Ion Iliescu în douăzeci și șase de ani, adică să omoare Partidul Liberal, a reușit o fătucă în numai cîteva luni.

După ce în vară a schimbat eticheta de pe butelcuța liberalismului cu mecla lui Marian Munteanu pe post de micuțul Picasso (căci, față de bătrînul epigramist Quintus, care și-a zugrăvit la Secu prietenii și colegii din celulă în pasta groasă a unei maiestuoase delațiuni, Munteanu, cu acuarelele sale adipoase din notele informative despre studenții străini, pare un biet amator), acum recidivează încercînd să acrediteze ideea că liberalismul românesc s-ar întrupa în făptura unui doctor fără de arginți. Cu alte cuvinte, politichia n-ar funcțina de-aci înainte decît pe bază de compasiune, milostivenie și buzunare goale.

Păi, cine-i prost să creadă că un Boeing se va înălța mai ușor în văzduh folosind aghiasmă neîncepută în loc de kerosen?

Încurcată în sfori și sforicele ca un păpușar neîndemînatic, tot ce va reuși doamna Gorghiu în urma alegerilor va fi o tristă deturnare de destin: un om obișnuit să călătorească senin cu metroul va fi sechestrat într-o mașină oficială, cu geamuri fumurii, în vreme ce liberalii pursînge vor redescoperi mersul pe jos.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

5 comentarii

 1. #1

  Misto omagiul adus lui fidel. Sincer, ma asteptam la inca o autocitare a poeziei cu cadastru’.
  Dar marele maitre al autocitarii ramane don’ Plesu care ne regaleaza cel mai frecvent cu inexpirabila-i intelepciune.

 2. #2

  Nu pot comenta. Râd!

 3. #3

  pacat ca un astfel de om se da pe man alinutei din celebrele bancuri.

 4. #4

  Nu e de vina Alinuta. De vina sunt cei de pe langa ea, care au stat ca blegii si vazand cum se prabusesc in sondaje n-au facut ninic. Ce zici nea Klaus? Ce ziceti toti ceilalti? V-ati complacut intr-un dolce farniente si ati actionat mai neprofesionist decat un copil de clasa I. Asta-i rezultatul…

 5. #5

  Numai cu umor mai putem lua doza zilnica de amăreala politica.
  Va rugam sa continuați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint