Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Reîntoarcerea purcelului de cursă lungă

Deși e de presupus că Iisus Hristos n-a călcat decît în străchini cușer, un pictor naiv sau coţcar din veacurile trecute l-a zugrăvit în tinda unei bisericuțe moldovineşti stînd cu prietenii săi la Cina cea de Taină cu un purcel de lapte bine rumenit pe masă și cu două clondire de vin pîntecoase, taman ca la Borta Rece.

Probabil că bătrînii rabini și-ar fi smuls bărbile de indignare la vederea splendidei orori gastronomice, în schimb Ponţiu Pilat nu s-ar fi sfiit să rupă o bucățică din șoriciul crocant al porcului delict cu mînuțele lui bine spălate.

Cine ar fi îndrăznit, acu’ două mii de ani la Ierusalim, să facă catering cu porchetta?

Poate numai un strămoș de-al lui Liviu Dragnea, fiindcă se știe că legiunea iudaică a Împăratului Traian a campat puțin mai tîrziu între Turnu Severin și Turnu Măgurele, unde nu era greu de supt o bombonică dacică.

Oricum, cel mai inocent participant la întîlnirea conspirativă de Crăciun a băieților de băieți din Servicii și a fetei de fată a DNA-ului era chiar purcelul pesedist scos de Dragnea la înaintare.

5 comentarii

 1. #1

  Maestre! E Bo – L – ta Rece! Chiar asa, nu ne (mai) cunoastem lacasurile de cultura si civilizatie unde rezistenta prin cultura era inlocuita de mult mai eficienta rezistenta prin subversive Brasovence si Galbena de Odobesti? Daca stiam ca traiesc sa vad asa ceva, ramaneam in picioare la Bitolia, atunci, demult.

 2. #2

  Rusine Maestre, cum indraznesti sa te legi de cel mai iubit fiu al poporului, mult iubitul si stimatul Domn!? Dragnea?

 3. #3

  Uai pacatele mele dna chanteusa, eram ‘decat’ nostalgic. Comment off/topic, poate lipsit de umor – eu nu incerc sa provoc ilaritate in public, asta pare sa fie mai mult preocuparea dvs, altfel nu inteleg cum ati putea sa fiti Prim solista al Operei Nationale din Iasi ‘at’ Opera Nationala (si Romana, de data asta) din Iasi. Deci nu Prim solista al Operei Iasi ‘at’ NASA, par examplu. Iata deci ca dvs provocati ilaritate fara sa incercati. Eu n-am incercat, si n-am provocat. Ca sa nu mai spun ca referinta din text are sens pentru un grup mai restrans (nu select, doar restrans). Si m-am prevalat de dreptul de a posta ce cred de cuviinta, cum observa si Dna Badea mai sus.

 4. #4

  Zev -Ba e Borta Rece, chiar asa se chemaa localul.

 5. #5

  Aratati-mi o carte ce dovedeste existenta unei legiuni iudaice, si o mananc cu tot cu coperti. Parca citeam un poet, nu un scriitor de sefeuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.