Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Scrisoarea unui pacient din Sibiu către doctorul său din București

Un aurolac din Sibiu ne-a vizitat la redacție, oferindu-ne contra cost ciorna unei scrisori descoperite în tomberonul din spatele Primăriei. Fiindcă Varanul tocmai își schimbă domiciliul, pregătindu-se să se retragă la o casă de creație unde va mînca și va dormi gratis pe spinarea poporului român, e posibil ca originalul să nu fi ajuns la destinație, așa că publicăm noi copia.

Domnule doctor Dan Voiculescu,

Observ că, de cînd am devenit candidatul Partidului Liberal la președinția României, posturile dumneavoastră de televiziune îmi acordă o măgulitoare atenție, de care a avut parte în ultima vreme doar celebra Izaura. Din titlul afișat acum cîteva zile pe ecranul Antenei 3, am înțeles că “palatele lui Iohannis” nu vă prea lasă să dormiți liniștit, drept care aș dori să vă ofer cîteva sedative.

Întîmplarea face ca unul din palatele mele din Sibiu să fie situat la etajul unui bloc construit pe vremea comunismului, dar cu vecini de palier foarte cumsecade, alt palat, situat la parter, se distinge într-adevăr prin faptul că e dotat cu o mică pivniță pentru păstrat murăturile iarna, iar celelalte două, plasate în mediul rural, chiar dacă n-au piscină au totuși fîntînă în curte.

Știute fiind abilitățile dumneavoastră în tranzacțiile imobiliare, v-aș propune un schimb cît se poate de avantajos, oferindu-vă trei din aceste palate (din care am omis să precizez că unul are și coteț pentru porc) contra căsuței dumneavoastră modeste din cartierul Primăverii.

Între noi fie vorba, nu înțeleg totuși, domnule doctor, de ce dumneavoastră, care sînteți un înfocat susținător al clasei de mijloc, vă indignați că un profesor de fizică a încercat să supraviețuiască în această lume nedreaptă, la a cărei edificare ați contribuit și dumneavoastră din plin, investindu-și banii cîștigați din munca de-o viață în niște imobile care ar încăpea toate într-o singură aripă a reședinței protejatului dumneavoastră numit Bercea Mondialul.

Pe de altă parte, v-aș invita la o dezbatere publică despre condiția profesorului din România, purtată eventual pe Podul Suspinelor, ca să ne împărtășiți din experiența dumneavoastră și să ne explicați cum ați reușit, meditînd doar doi savanți semianalfabeți de renume mondial, să adunați încă din 1990 frumușica sumă de 200 milioane de dolari, cu care, la prețurile de atunci, ați fi putut cumpăra nu doar Palatul Brukenthal, ci întreg Sibiul, cu Șelimbăr cu tot, în vreme ce eu, meditînd peste o mie de elevi, nu m-am învrednicit să agonisesc mare lucru.

Vă admir strategia politică prin care, cățărat pe turnulețele lui Bercea Mondialul, vă duelați cu președintele Băsescu, numai că, încercînd să vă luptați cu sasul din România, teamă îmi e că nu v-ați ales armele potrivite, jumătățile de adevăr, calomniile și injuriile nefăcînd parte din arsenalul comunității noastre sibiene.

Sincer să fiu, pe lîngă procesele obositoare prin care treceți acum, cred că un proces de conștiință v-ar face tare bine.

Al dumneavoastră,

Iohannis

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

4 comentarii

 1. #1

  frumos, like

 2. #2

  Aferim !

 3. #3

  Simpatizand sincer cu dl Johannis si fiind complet de acord cu ideea articolului, nu cred ca ii faceti un serviciu mintind prin omisiune: e vorba de 3 apartamente si 3 case de locuit (cu suprafata totala cca 1000mp), prezente in declaratia de avere facuta publica. No comment.

 4. #4

  Daca-l comparati pe KWJ cu alt „profesor”, cum e Voiculescu, da, domn primar e aproape imaculat, pur de-a binelea. Daca-l comparati cu alti profesori …… ( chiar, se mai mediteaza cineva la fizica ? ) De asemenea, justitia si-a facut si ea treaba, omul a dat casele inapoi ( desi se falsificasera acte notariale ) si acum e remarcabilul „catindat”. De ce Jiji n-o fi preluat schema asta ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint