Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Seara în care proștii satelor și proștii orașelor și-au dat mîna

O statistică secretă privind speranța de viață a bucureștenilor a constatat că, datorită obiceiului de a dormi seară de seară cu nasul într-o țeavă de eșapament, locuitorii din Piața Romană, prin care se tîrîie zilnic cîteva mii de automobile, trăiesc cu douăzeci de ani mai puțin decît preafericiții din blocurile confort doi azvîrlite la marginea tarlalelor de porumb.

Exceptîndu-i pe nevinovații condamnați să se nască în infernul gropilor de la Glina, de cînd e lumea și pămîntul cei de la marginea imperiilor au trăit mai senini decît cei din cetățile aurite unde împărații nebuni se bălăceau în cloaca deșertăciunilor, aplaudați de mulțime.

Dacă Sorina Pintea, de pildă, ar fi fost femeie de serviciu într-un spital din Sectorul Agricol Ilfov, cu siguranță că la ora asta n-ar mai fi avut atacuri de panică și de vomă la pușcărie, ci ar fi plecat fericită acasă cu sufertașul de ciorbă rămasă de la bolnavii sub acoperire.

Dar pe nașparliul Liviu Pop cine l-o fi blestemat să alunece pe linoleum pînă la scaunul de ministru al Educației, cînd i-ar fi stat mult mai bine ca șofer pe vidanjă cu bacșișul cinstit luat de la secretarii școlilor cu closetul în curte?

Ar fi cazul să depunem o coroană de flori la mormîntul omului potrivit decedat la locul potrivit fiindcă ciudatelor cariere politice ale unor criminali lingvistici, pe care partidele, din motivații obscure, îi înalță cu nesimțire în rang, li se potrivește mai degrabă vorba unui bătrîn pișicher: „Pîrțul potrivit la curul potrivit”.

Fiindcă Istoria, din cînd în cînd, mai trage și ea pîrțuri.

 

Post Scriptum: Cine a avut ghinionul de a călători astă-noapte pe șoselele patriei noastre a putut constata că, prin sate, un străvechi obicei de a aprinde mărăcini și crengi uscate cu un fum frumos mirositor, în cinstea primăverii, s-a transformat într-un spectacol terifiant: în damful pestilențial al unor cauciucuri arse, țăranii pîrîți, înconjurați de copilași, ciocneau pahare și chiuiau, inhalînd fumul cancerigen al sărbătorii fără ca vreun preot cu scaun la cap să-i afurisească.

E și asta o formă subtilă de-a sărbători în stil românesc ziua izgonirii lui Adam din rai direct în balamuc.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint