Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sfînta Mona

Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit cu alcool metilic înnobilat cu vopsea de ouă, surclasîndu-i pe răposații de COVID-19 adunați de prin spitale, care, la sfîrșitul zilei, abia au atins cifra de nouă bucăți. Chestie care l-a făcut pe președintele României să decline îmbufnat invitația la congres, acuzîndu-i pe organizatori de concurență neloială.

După ce Preafericitul a rostit un Te Deum, a urmat actul sacru al euharistiei albastre, adică trecerea spirtului medicinal prin pîine, obicei practicat din vremuri imemoriale de pravoslavnicii aciuiți în Delta Dunării.

Reprezentanții organizației Alcooliques sans Frontières au gustat primii sfînta cuminecătură, declarînd că asemenea frumoase obiceiuri nu se mai practică prin parcările și prin pubelele lor europene și că-s gata să scrijelească pe frontispiciul Catedralei Mîntuirii Bețivilor din Bruxelles celebrele vorbe ale poetului Teodor Pîcă: ,,Întotdeauna cînd mi-a fost foame, s-a găsit un creștin să-mi dea un pahar cu vodcă!”.

Un istoric al religiilor a evocat vedeniile mucenicilor ce au trăit în catacombele matrafoxului,de la cei ce s-au dedulcit cu rachiul distilat din șubă muiată în hazna în timpul colectivizăriila basarabenii bîzîiți de literele chirilice după consumul de samagon din sfeclă furajeră, la alcoonauții profesioniști dependenți de apa de colonie și de ,,lichiorul” de viorele din parfumeriile moscovite pe vremea lui Gorbaciov, pînă la miticul pescar bătrîn din Periprava căruia, cînd o fătucă i-a oferit un baton de ciocolată, i-a sărit muștarul, zicînd: ,,De ce-i dați dumneavoastră ciucalată la pelican?! Pelicanu’ nu mănîncă ciucalată! Pelicanu’ bea spirt midicinal!”.

Aidoma lui Picasso care a trecut cu seninătate de la perioada roz la perioada albastră, românii au evoluat și ei de la băutura verde, de pe vremea legionarilor, numită ,,Adio, mamă!” sau ,,Te-am zărit printre morminte”, la cea albastră, din epoca spirtului bine făcut în caredeșelatul premier Ludovic Orban îi duce în cîrcă pe frații Micula.

În entuziasmul general s-a invocat numele sfintei Mona, la a cărei icoană făcătoare de minuni de pe sticla de plastic se închină atîția credincioși.

Ca un tardiv omagiu adus formației Azur care a scos-o pe Mona din anonimat înainte să ajungă un bun național, la finalul congresului s-a intonat imnul preacuratei dispărute de pe piață de cînd bieții trăitori în România capitalistă au descoperit că-i mai bună pentru uz intern decît pentru uz extern. Iacătă-l:

 

Mona,

se termină Mona,

Mona cea albastră,

bucuria noastră.

Mona,

te-au vînat cu drona

prin pădurea deasă,

să te-ntorci acasă.

Aoleu, ce-o să mă fac,

m-au găsit sub un copac,

cu mîna la pitpalac.

Mona,

îți stricară clona

neamțul și harapu’

de ne doare capu’.

Vela,

Vela cu gradații

ne-au mîncat ficații

și ne-au luat la palme,

ce ne facem, Doamne?

Orban,

Orban și Tătaru

ne-au spurcat paharu’

azvîrlindu-ți la canal

farmecul medicinal.

Mona,

sexy ca Madonna,

ieftină ca braga,

ne-ai supt toată vlaga.

Pe cît ești de slabă,

mie îmi ești dragă,

fii ceva mai tare,

să cad din picioare.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint