Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Sindromul Mozart

Pitulați după ușa Uniunii Europene alături de frații bulgari, ne-am trezit săptămîna trecută că domnu’ Juncker ne invită în sufragerie să mîncăm și noi Șenghen pe pîine.

Cu aerul celui ce-ți fură rufele de pe frînghie și care nu se sfiește să te acuze mai apoi de lipsa onorabilității fiindcă ai cam rămas golaș, Austria a țîșnit ca musca de sub coada calului, vociferînd că murgul n-ar avea dreptul să pască iarbă verde.

Ne obișnuiserăm cu gîndul că Olanda e o țîră românofobă, știam că doamna Merkel ne consideră un soi de sirieni de mîna a doua, dar nu ne închipuiam să strige „Halt!” tocmai țărișoara care, jucîndu-se de-a Figaro cu drujba prin pădurile mioritice, a reușit în cîțiva ani de pompat sîngele pămîntului și limfa băncilor să-și lărgească fostul imperiu pînă la țărmul Mării Negre – chestie pe care n-a îndrăznit s-o viseze nici măcar drăguțul împărat Franz Josef.

Acuzați că livrăm la negru mînă de lucru ieftină și necalificată, mi-am amintit de oful acelei profesoare de limba română care, nemaiputînd să-și întrețină familia cu salariul de mizerie de la noi, și-a părăsit slujba ca să îngrijească cîțiva bătrîni paralitici vienezi: „Am ajuns spălătorii de cur ai Europei, domnule Dinescu!”.

Cît despre microbul corupției, care ar avea origini geto-dacice, n-ar fi cazul să strîmbe din nas tocmai meșterii austrieci, care, cu ocazia privatizărilor făcute la plesneală înainte de aderare, au atacat cu geamantanele de parai Guvernul Năstase din toate pozițiile, că pînă și Micky Șpagă a trebuit să le recunoască virtuozitatea.

Normal ar fi fost ca Herr Iohannis să-și bage verișorii în mamă cu Șenghenul lor cu tot, numai că monosilabicul s-a prefăcut că nu pricepe germana cu accent tirolez, că tocmai făcea exerciții de românaș verde, dîndu-le secuilor cu tricolorul la mir.

Și uite așa am ajuns noi victime ale sindromului Mozart, fiindcă negustorii care au pus laba pe brand-ul cu pricina au cu siguranță oarece neliniști ascunse, legate de moralitatea celui care poartă numele celebrelor bomboane.

Că nu degeaba, în afara cîinelui credincios, nici un cetățean al Salzburgului n-a catadicsit să însoțească sicriul muzicianului falit, zvîrlit într-o groapă anonimă din cimitirul săracilor.

2 comentarii

  1. #1

    Păi, austriecii au mîncat bombonica România. Acum doar au aruncat ambalajul.

  2. #2

    E vorba de alegerile din Austria de fapt. Partidele trebuie sa vina cu ceva de discutat. Nu aveau altceva de vorbit si au ales subiectul Schengen. Aceasi poveste este si cu Olanda.
    O sa se inmoaie lucrurile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.