Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Șoșoc și groază

Diana Șoșoacă, pitbullița formațiunii AUR, reprezintă prima generație de pui politici a părintelui campion Vadim. Dar nu întotdeauna rasa se transmite la urmași, așa că, din dulăul de talie mare, cu căciulă de voievod și memorie de turnător la Securitate, a ieșit o cățelușă obeză și isterică. Nimic din talentul și comicăria tribunului turbat nu se vede în lătratul Dianei Șoșoacă.

Ehei, Vadim știa să bage spaima în vrăjmaș. România Mare, revista lui specializată în jeg, era o sabie grea și temută în toate cetele politice. Bustul lui de clovn patetic era venerat nu doar de generalii în rezervă ai lui Ceaușescu, ci și de o mare parte a serviciilor active. Tribunul „avea valoare“, cum se zice acum pe live-uri. Făcea spectacol la televizor, știa pe dinafară pasaje din Biblie, recita la comandă din Coșbuc, Alecsandri și Goga. Șoșoacă nu știe nici măcar versurile celor două hit-uri AUR, „Noi sîntem români“ și „Treceți, batalioane române, Carpații!“, după cum s-a văzut pe înregistrarea filmată chiar de ea.

Spre deosebire de Șoșoacă, Vadim a avut doar inamici imaginari. S-a luptat cu lifta maghiară, cu iudeo-masoneria mondială, cu țiganii și cu adversarii lui politici de moment, dar aceste războaie erau duse doar pe hîrtie. Erau roluri de histrion asumat, pamflete de care rîdea el însuși. Chiar dacă a fost spurcat la gură și a promis execuții pe stadioane, Vadim n-a pus niciodată în pericol viața cuiva.

Șoșoacă, în schimb, a luat la țintă populația țării. Îi cere să nu poarte mască, să nu se vaccineze și să petreacă. O împinge, cu frenezia unei mahalagioaice, spre contaminare cu SARS-CoV-2, spre boală și spre moarte. Femeia se încadrează fără probleme la „zădărnicirea combaterii bolilor“, articolului 352 din Codul Penal, infracțiune pedepsită, între altele, cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Singura asemănare a Șoșoacei cu Vadim e că a reușit și ea să sperie cîțiva intelectuali. Poate nu chiar intelectuali-intelectuali, ci, așa cum își spun ei, „intelectuali publici“, adică o subpecie cu aria specifică de răspîndire pe Facebook. Dar, orișicît, înfricoșarea s-a produs, iar intelectualii publici le-au scris o scrisoare deschisă liderilor PNL-USR-PLUS și le-au cerut să nu mai stea de vorbă cu AUR.

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la deschiderea către dialog arătată de membri marcanți ai partidelor din coaliția de guvernare către conducerea unui partid recent intrat în Parlamentul României, AUR“, au scris ei în scrisoare, iar aici trebuie făcută observația că suspendarea dialogului e cerută de oameni de la Grupul de Dialog Social. Pe lîngă asta, scrisoarea intelectualilor publici înfierează un partid intrat legal și aparent democratic în Parlament. Intelectualii publici arată o intoleranță care se ridică la standardele democratice din Rusia, Turcia și Belarus.

După această scrisoare, AUR, pe care intelectualii publici îl consideră „un conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă“, pare un model de moderație și bune practici democratice.

La așa intelectuali publici, așa extremiști.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

4 comentarii

 1. #1

  De ce o compari pe Sosoaca cu Vadim? Compar-o cu Screech Bulai, care alerga cu telefonul mobil prin Parlament, după pesedisti. Și, cum ii prindea, ii filma. Apoi, a început sa zbiere la Andreea Cosma Portocala: „nu ma bruscaaaati! Nu ma bruscaaaati!” Eu zic ca este infinit mai benefic pentru România sa avem în Parlament o socata, decât un bruscat. Și e foarte bine ca se echilibrează balanta. Intelectualii de care vorbești, ei ăștia ar trebui sa fie comparați cu Vadim si cu Păunescu.

 2. #2

  Shoshoaka nu are nimic cu Vadim Tudor, in schimb are cu noul fel de a face zgomotos politica. Are ceva de Cosette Chichirau mai degraba,,, Este ditre frumosii si liberii tare iubiti de fosilele de la GDS.
  Grupul de dialog social incita la ne-dialog! In loc sa invite adversarul si sa ii aplice maieutica, ei tot cu fundul catre padure…
  Ganditi-va cait le e de frica sa dea ochii cu ea. Intelectuali subtiri- dar chiar atat de subtiri?

 3. #3

  „…așa cum își spun ei, „intelectuali publici …,“ Cred ca gresiti: asa le spune tara. GDS e ONG de utilitate publica ( Multumim, Adrian Nastase), deci daca traiesti pe bani publici, cum sa-ti zici? Intelectuali privati? Chiar ar mirosi urat!

 4. #4

  fata de toti clampaii dein parlament care nu scot o vorba sa nu supere pe cineva si o trag cu limba de lemn crezandu-se eleganti, Sosoaca e o gura de aer proaspat. de ce ii dati toti din presa la cap ? Va place mai mult intelectualul rasat Ciolacu ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint