Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tămîie

Anul acesta, în care s-a vorbit mai mult ca oricînd despre moaștele sfinților, nu-mi amintesc să fi auzit vreun cuvințel legat de moaștele dracilor sau măcar de urma copitei care a ștampilat certificatul de naștere al coronavirusului.

Eu refuz să cred că diavolii nu mor niciodată și că Dumnezeu le-ar fi oferit doar sfinților această oportunitate, sau că ucigă-l toaca ar fi imaterial și, în consecință, nu ar lăsa nimic în urma sa. Păi, dacă îl poți prinde în curtea mînăstirii, altoindu-l cu toaca la mir, înseamnă că nu-i o simplă vedenie, ci-i chiar întruchiparea materială a răului, despre care am putea vorbi fără jenă la televizor.

Dacă adevărații credincioși se tem să-i pronunțe numele, motivînd că nenumitul și-ar face apariția în clipa cînd ar fi numit, ne-am fi așteptat ca măcar liber-cugetătorii de la știri să denumească anul acesta Anul Dracului. Astfel, preoții ar avea în sfîrșit dezlegare de a tămîia vîrtos nu doar Ministerul Sănătății, unde lui Nelu Tătaru i-au crescut cornițele odată cu leafa, ci să răstoarne cîteva basculante cu tămîie aprinsă în fața Guvernului, unde funcționează cîrciuma liberală, dar și în poarta sediului PSD, blestemat să fie lipit de ambasada Rusiei, cît și în pridvorul de la Cotroceni, unde admiratorul lui Trump bolește pe ascuns.

După această dezinsecție generală, cu siguranță vom suferi mai puțin de gîlci și ne-am putea săruta cu aproapele fără declarație pe propria răspundere.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

2 comentarii

 1. #1

  (off-topic) tan-ta-nau, felicitari pentru varsta + sanatate si in burta si pe spate, domnule poet magistru !
  (in burta, ca cica de-acolo pornesc toate bolile, iar pe spate, ca sa fiecu rima)

 2. #2

  Cârciuma „Liberală”, băi Văssăliie?
  Ce e, băi….liberal la ludo, sau….cine mai vrei tu?
  Cârciuma lui Sekku versus cârciuma lui Bekku…șittu la fel de porkko, muylahhe, nu le mai aburi.
  De fapt…ce e ass-ta?…ironie?
  Bekku…le, stai aPrince ….șef peste dosarele Sekkului, măi dragă?
  Monuu futtemuște, „care ești”.
  Lieee…beraliu ești tu, ciumette, ce vrei mai lieeberal decât să stai să prăjești cârnați pe mal la bâllgarssky radio, căăă…muyullahi?
  Sau no!…tu ești mare afacerist, ăă?
  Ce n-a reuȘitt mama liberalului, a reuȘitt „n-avem Porci”ku saviiețnik.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.