Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tineret de două feluri

romania100

Pe vremea cînd eram elev la liceul din Slobozia Veche, mirosul fumului de locomotivă cu cărbuni echivala cu mirosul libertății, căci de fiecare dată cînd chiuleam de la ore mergeam pe peron să trag pe nări o doză de marihuana ceferistă, visînd că într-o zi o să sar pe scara ultimului vagon, nu înainte de a le striga “Adio și-un praz verde!” respectabililor cetățeni ai orașului.

Astăzi, mai marii lumii capitaliste consideră fumul de cărbuni la fel de nociv ca libertatea.

Sigur că e frumos să te dai îngrijorat de plămînii afumați ai omenirii, dar ce te faci cu cei patru sute de mii de intelectuali turci asfixiați de fumurile lui Erdogan, de care nimeni n-a amintit la G 20?

Lăsîndu-l deoparte pe Donald Trump, care a ciordit sămînța zidului berlinez în bastonul său de jandarm al Planetei ca s-o răsădească la granița Mexicului cu Statele Unite, ce lecții credibile despre farmecul indiscret al capitalismului le pot da junilor anarhiști, ecologiști și comuniști abia dați în pîrg doamna Angela Merkel, domnul Xi Jinping și domnul Vladimir Putin, care au purtat fericiți la gît, acum cincizeci de ani, cravata roșie de pionier?

După inhalațiile de gaze lacrimogene, nu-i de mirare că protestatarii i-au dat la mir lui Beethoven cu Jimi Hendrix, spre a infirma teoria liniilor paralele care nu se întîlnesc niciodată.

Noroc că pe aceste meleaguri rezistentul nostru tineret progresist a mai echilibrat o țîră situația, gudurîndu-se pe lîngă sediul DNA-ului și înălțînd imnuri de slavă brațului înarmat al doamnei Kövesi.

2 comentarii

  1. #1

    Angela purta și ea cravată în copilăria ei, dar era de culoare albastră, aia era culoarea cravatei de pionier din DDR (Deutsche Tragische Republik).

  2. #2

    Păi, se pare că e tineret de mai multe feluri, maestre. Felul întîi, felul doi și desert. Asta e, desigur, pentru clienții table d’hôte. Dar ce te faci cu ăia care comandă à la carte?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.