Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Tiriplici și alte animale fantastice

Marcel Ciolacu este viitorul premier al României. Conform protocolului actualei coaliții de guvernare și conform viselor sale destul de umede. Florin Cîțu este fostul premier al României. Între ei stă Ciucă al nostru, mândru ca bradul, competent ca gardul.

Ciolacu, pe care ziua de luni pare să-l enerveze mai rău decât orice, că-l obligă să facă figurație pe la muncă pe la el, iese în public, ciufulit și cu ochii încă cârpiți de somn, și se zborșește la tiriplicii care au distrus economia și nu vor să facă nu știu ce.

Tiriplicul se simte, își dă jos din urechi căștile la care ascultă vreo manea despre care el crede că e rock și se zborșește și el: „Pe cine faci tu tiriplic, mă, peceristule?“.

Între cei doi stă Ciucă al nostru, mirat ca o Taraxacum officinale lângă care a strănutat Iohannis, chelind-o de-a dreptul. „Hai, băi, băieți, nu vă mai certați, că nu-i frumos…“

Ciolacu e viitorul premier, Cîțu este fostul premier, iar între ei este Ciucă. Nu se știe unde este actualul prim-ministru sau cine este acela.
Este atât de importantă coaliția asta a incompetenței generalizate, încât Cîțu nu va mai rezista mult în PNL. Oricum este atât de insignifiant, încât e de mirare că-l mai bagă cineva în seamă. Mai are câteva luni la președinția Senatului, iar după aia ar face bine să caute niște cursuri de recalificare. În sistemul bancar, probabil că nu va mai lucra niciodată. În România, sigur nu. În politică nu va mai exista, iar altceva nu știe să facă.

Sunt cursurile alea, multe finanțate din fonduri europene. Înveți să fii sudor, sculer-matrițer, ospătar, bucătar, coafez. Spre astfel de cursuri trebuie neapărat să se îndrepte acum, din timp, oameni precum Cîțu, Ciolacu și chiar Ciucă.

Această tristă treime de fost, actual și viitor premier este cea mai îngrijorătoare imagine a decăderii noastre. Atât de rău am ajuns, încât de la Cîțu încoace, dacă ai în CV funcția de fost prim-ministru al României, nu doar că nu te ajută, dar, de fapt, te scoate complet de pe piața muncii și cam de pe orice piață.

Bine, nu de la Cîțu, să nu ne limităm universul: de la Tudose încoace. Ba poate chiar de la Grindeanu. De când premierii au început să nu mai aibă alte calități decât că au fost remarcați pentru lipsa de calități, supușenie și docilitate.

„Vin tot felul de tiriplici și fac și dreg“, spune Ciolacu, supărat. Nu, nene, nu vine nici un tiriplic. Sunteți deja acolo, aproape toți. V-ați mirosit între voi, v-ați adus unul pe altul, pe mecanismul elefanților care se leagănă pe o pânză de păianjen. Da’ și când se va rupe pânza, vor spune optimiștii…

Sperați, că asta a mai rămas. Dar, acum, pare că pânza nu se va rupe niciodată, suportând exact atâția tiriplici cât votul nostru poate produce.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.