Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Un sinucigaș de cursă lungă

Dacă românii au inventat șmecheria, cu siguranță nemții au inventat ghiventul, de aici și scula cu care meșterul Iohannis s-a pus pe reparat Partidul Liberal.

Acum un an, cînd am scris că domnul Iohannis e un soi de dulap săsesc lipsit de metafizică, nu-l bănuiam nici de sertare ascunse, nici de îndemînare profesională de șuț școlit pe malul Dîmboviței.

Seninătatea cu care, în timp ce-l tămîia, i-a deșurubat toate petalele lui Crin lăsîndu-l cu tija goală ca să-i ia, cît ai zice pește, locul din fruntea Partidului Liberal îl califică pentru totdeauna pe domnul Iohannis ca pe un produs german made in Romania.

Deși dădea semne că e încă viu, marele demisionar s-a lăsat îmbrîncit cu duioșie în cavoul Brătienilor de primarele Sibiului, care n-a uitat să-i servească la antreu o gogoașă caldă tăvălită prin zahăr pudră: „Crin Antonescu e un mare politician, care se sacrifică de dragul partidului”, chestie care mi-a amintit de celebrul îndemn al lui Traian Băsescu: “Petrică, ești cel mai bun!”, rostit cînd făptura politică a fostului șef al Partidului Democrat era deja în budă.

Petrică părea, într-adevăr, un pămpălău îndrăgostit de sine însuși, pe cînd Crin Antonescu e persecutat de o dragoste de sine mult mai complexă și mai severă, vecină cu masochismul, asemănătoare întrucîtva cazului acelui medic celebru care, încercînd să scrie un studiu despre psihologia sinucigașilor prin spînzurare, folosea el însuși, experimental, funia și săpunul, spre a ajunge la spasmul de dinaintea ejaculării, avînd grijă în prealabil să stabilească cu servitorul să-i taie funia la timp.

De data asta, Iohannis a uitat să îi mai taie funia, lăsîndu-l pe Crin să-și ducă plăcerea pînă la capăt.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

7 comentarii

 1. #1

  Cine-i, dom’le, medicul ala celebru? Am mai citit pe undeva despre chestia asta, acum vreo douazeci de ani, dar niciodata n-am reusit sa aflu cu exactitate despre cine-i vorba. Va rog frumos, spuneti-mi si mie, sa nu mor prost!

 2. #2

  superb!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. #3

  Medicul respectiv se numea Mina Minovici, fondatorul medicinei legale.

 4. #4

  @….adica fondatorul școlii române de medicină judiciară și directorul primului Institut de Medicină Legală din România. Am dezambiguizat ca sa nu cadem in ridicol…

 5. #5

  Vivi, multumesc! M-am lamurit, in sfarsit. Ca sa vezi, raspunsul era la indemana, si eu n-aveam nicio idee! Am intrat, insa, in alta dilema: parcurgand bibliografiile fratilor Minovici, gasesc un „Sudiu despre spanzurare” la Prof. Dr. Nicolae Minovici, nu la Mina Minovici. E doar o coincidenta? Oricum, multumesc inca o data!

 6. #6

  Monser mosier, nu a plecat Crin de la pupitru de bunavoie ? Nu si-a dat neamtul demisia inaintea lui Crin ? Pai cine sa fi ramas sef la ribelali, decrepitul turnator Quintus sau dezaxatul turnator Ghise ? Orisicat, macar Klaus are mecla de sef serios si vorbeste cursiv trei limbi, ceea ce in cazul de fata nu e putin lucru.

 7. #7

  Articolul imi aminteste de fermecatoarea veche zicere a Catavencilor, cea cu cititorii mai inteligenti decit……(se completeaza dupa caz!).
  Dl.Dinescu ar fi bine sa stie ca termenul „smecher”, ca si „ghivent” provin din germana(ambii); textul ar fi fost mai reusit daca in loc de Ionannis, dulapul lipsit de metafizica, autorul ‘s-ar fi jucat’ cu istoria celor doua cuvinte…
  Observatia ca primarul Sibiului este un „produs german made in Romania” este un jalnic truism.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint