Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Unde dai și unde crapă – o poveste de Paști scrisă de Donald Trump

Amintindu-și că în urmă cu mai bine de o mie de ani creștinii ședeau și ei pitulați prin peșteri, Donal Trump a hotărît să-și trimită mămica în Afganistan de sfintele Paști, la ciocnit ouă roșii cu mujahedinii din grote.

Atîta vreme cît în Coran Isus Hristos e acceptat ca profet, Învierea Sa ar fi fost un bun prilej de conciliere cu fiii lui Allah, ce trăiesc în răspăr cu așa zisa lume civilizată.

Domnul Trump a bunghit că decît să-i scoată cu tirbușonul din găuri, mai bine îi ademenește la suprafață cu o cină luminată, în mireasmă de smirnă și tămîie, cu mielul fript pe jar în stil afganistanez, cu ierburi acrișoare și ușor pipărate, cu pască moldovenească trimisă special de ambasadorul american de la București.

Dat în paște, cum se spune, ca un fiu neastîmpărat al Scufiței Roșii ajunsă doamnă respectabilă în State, Donald n-a uitat că pînă și lupul tînjea după o bucățică de cozonac și o gură de Beaujolais, așa că a schimbat firul poveștii, îndemnîndu-și mămica să fie generoasă cu lupul, fiindcă bunicuța oricum e o fană înrăită a postului îndelungat. Și cum iconografia creștină nu s-a sfiit să-l înfățișeze pe Isus buzat și cîrlionțat în Burundi și cu ochi migdalați la Shanghai, de ce n-ar purta maica profetului burcă și pruncul papucei îndoiți la vîrf, să nu zgîrie țărîna căci s-ar putea să o doară.

Așa că, pe lîngă cele paișpe mii de covorașe de rugăciune pogorîte din avioanele invizibile peste munții Hindukush, Președintele american le-a pregătit copilașilor desculți cîte o iconiță cu specific local și prăjiturele cu mac, să viseze frumos. Și, ca o încununare, la finalul procesiunii creștine, dintr-un elicopter Apache ar fi descins și o echipă de meșteri tîmplari maramureșeni, care să înalțe la gura peșterilor cîte o moschee faină din lemn de brad.

Din nefericire, Donald Trump s-a lăsat de scris povești cînd a auzit că în Egipt au murit, în urma unui atentat, patruzeci de creștini copți. Furios peste măsură, în locul mamei sale a trimis-o în Afganistan pe mămica bombelor, specializată în musulmani fripți.

Dacă socotim că rata natalității pe acele meleaguri e de aproximativ șapte copii la o familie săracă, putem lua în calcul că în urma celor 90 de mujahedini transformați în pictură rupestră au rămas 630 de orfani, viitori elevi ai școlii de șoferi din Kabul, pe care Donald Trump, cu generozitatea-i cunoscută, i-a făcut cadou Europei.

2 comentarii

  1. #1

    … cu mamica te mai descurci, nosol va fi cand il va trimite pe tac-su!

  2. #2

    Bomba asta aruncata asupra unor pastori din Afganistan e echivalentul declaratiei de razboi lui Neptun de catre Caligula.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.