Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Vestitorii primăverii

Acum, cînd trenuri nesfîrșite cu tancuri americane se întorc precum păsările călătoare pe țărmul Mării Negre, putem declara oficial că yankeii sînt adevărații vestitori ai primăverii pe meleagurile noastre și putem să ne dăm mari că în Delta Dunării n-avem doar pelicani și egrete, ci și buhai de baltă ce se nutresc cu separatiști din Donețk.

Nu e pentru prima oară cînd simt în nări mirosul celui de-al treilea război mondial.

Deși bunicul mă sfătuise să ung școala cu slănină ca s-o mănînce cîinii, am tot amînat lucrarea, pînă s-a apropiat ziua fatidică a ședinței cu părinții, cînd catalogul cu notele mele proaste avea să-i explodeze maică-mii în obraz.

Singura soluție salvatoare mi s-a părut a fi declanșarea celui de-al treilea război mondial, care ar fi adus asupra orășelului nostru o escadrilă de bombardiere americane, ce ar fi țintit aripa dinspre nord a Școlii nr. 1, unde inchizitorii țineau cataloagele sub cheie. Mă și vedeam scobind fericit a doua zi printre ruinele fumegînde, luînd cenușa notelor 3 și 4 în palmă și suflînd polenul în ochii tovarășei diriginte.

Zilele astea m-am gîndit dacă nu cumva visul criminal al copilului de odinioară se va instala și în tărtăcuțele tinerilor politicieni convocați de doamna dirigintă la DNA, de unde ies purtînd în cîrcă povara unor note informative adunate în catalog de-a lungul anilor.

N-au avut ei oare slănină îndeajuns ca să ungă Procuratura, s-o mănînce maidanezii? Și nici putirința de a declanșa măcar un mic și șturlubatic război local?

Căci dacă am converti în Kalașnikoave (trei sute și ceva de euroi bucata) șpăgile cu care au fost miruiți politicienii noștri, atunci numai Vanghelie ar fi putut înarma 27.000 de fomiști din cartierul Zăbrăuți, dispuși să ia cu asalt societatea românească de consum.

În cîteva ore, lucrul bine făcut ar fi fost dus de urgență la reparat, Codruța Kövesi trimisă la reeducare, Mircea Geoană uns nu președinte, ci împărat al României, tabla radarului de la Deveselu rechiziționată și transformată în cazane de țuică, ceaune de mămăligă și alte spoi-tingiri, iar bonele americane, care țin sub observație acești bebeluși neastîmpărați și averile lor zburătoare, și-ar fi luat degrabă generalii SRI în traistă și ar fi tulit-o unde a înțărcat mutul iapa.

Scenariul pare comic la prima vedere, dar dacă socotim cît de jos a ajuns prețul omului pe piața liberă, cîțiva criminali sosiți din frig să vîneze guguștiuci pe străzile Bucureștiului, la invitația unor politicieni pușcăriabili, ne-ar scuti de grija rușilor, care au ieșit deja să planteze în Crimeea puieții cu rază medie de acțiune, cu care vor împăduri baza de la Kogălniceanu.

PARTENERI MEDIA
[wp_rss_retriever url="https://alert24.ro/category/z/feed" items="2" dofollow="true" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" cache="1 hours"] [wp_rss_retriever url="https://businesswatch.ro/category/z/feed" items="2" excerpt="none" source="false" date="false" read_more="false" credits="false" new_window="true" thumbnail="false" dofollow="true" cache="1 hours"]

3 comentarii

  1. #1

    Nu ei nu s-au bazat pe lunetisti ci pe prosti, prosti care i-au ales si care ii plang disperati acum, vezi comentarii de jale pt Udrea, Marean, Mazare etc. Din pacate pt ei se pare ca au inceput sa apara si oameni cu mintea la cap – Doamne Ajuta!

  2. #2

    …ma gandeam…mi-ar place ca din puietii aia cu raza medie de actiune sa facem tepe si sa-i infigem in ele pe toti ipocritii de politicieni si alte specii care trag tarisoara noastra in jos!

  3. #3

    stiti ca baza de la Deveselu a fost facuta de rusi, asa ca de aia or fi suparati,au aflat ca le-au asezat altii ceva pe ea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bijuterii argint