Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Epoca fraudală: Dai un ban da' ai primar

Zoom Epoca fraudală: Dai un ban da' ai primar

 ► Măreţele fapte ale doamnei secretar general al Guvernului cu rang de ministru Daniela Andreescu se cunosc. Exemplul celor mari din Capitală este urmat întocmai în zeci sau sute de cazuri din provincie. Unul, elocvent, peste care am dat este cel al tinerei craiovence Raluca, încadrată pe funcţia de şef al Compartimentului Juridic al Regiei Autonome de Transport Craiova, care ţine de Primăria oraşului. 

Ea a fost angajată în momentul în care zeci de salariaţi cu vechime ai regiei erau „restructuraţi“. După angajare, ocupată serios cu treburile, Raluca a uitat să se descotorosească, conform legii, de indemnizaţia de creştere a copilului, pe care a băgat-o în buzunar încă un an, în paralel cu leafa. Şi nici de salariul pe care l-a mai încasat de la RTT Romania Telecomunication o altă perioadă de un an. În prezent, după ce aceste plăţi, ilegale zicem noi, au încetat, conducerea RAT Craiova i-a oferit o mărire substanţială de salariu drept răsplată pentru succesele profesionale repurtate în cîştigarea a circa 20% din cauzele pe care le-a avut de apărat. Dar ceea ce nu v-am spus pînă acum este numele de familie al Ralucăi care e, deloc întîmplător, acelaşi cu al senatorului PDL de Dolj Tudor Udriştoiu, beneficiar al mai multor salarii de medic şi cadru universitar, în afara celui de parlamentar, unchi al eroinei noastre.

 ► Deşi mai e destulă vreme pînă la viitoarele alegeri şi campania aferentă, doi deputaţi doljeni, vedete TV mai mari ori mai mici, îşi fac de pe acum campanie electorală. Fostul pesedist Florentin Băloşin Gust, trecut în barca PC-ului, aşteaptă acum un semnal de la naşul Mircea Geoană. Băiatul, crescut la sînul stîngii încă din studenţie, a fost, în mod de neînţeles, ridicat la rangul de subsecretar de stat chiar de domnul Tăriceanu. A venit rîndul naşului să-l pună cu de-a sila pe lista Doljului la alegeri, promovîndu-l şi preşedinte al organizaţiei PSD Craiova. Deocamdată mai este deputat, dar aici i se opreşte cariera fulminantă. Cel de-al doilea, deputatul Gelu Vişan, copilul de suflet al preşedintelui PD, mai apoi PDL, Dolj, Radu Berceanu, s-a pus atît de rău cu tatăl adoptiv încît nu prea se întrevede vreo posibilitate de a-şi întreţine familia după alegerile viitoare întrucît nu are nici o meserie în afară de politică. Iată istoria a doi viitori şomeri pe care domnul Geoană nu-i va putea ajuta nicicum.

 ► În şedinţa de săptămîna trecută a Consiliului Judeţean Tulcea s-a votat distribuirea de bani suplimentari de la Guvern către primăriile din judeţ. Deşi cîrcotaşii au urlat iar că banii se duc doar pe criterii politice, lucrurile nu stau nici pe departe aşa, fiind vorba, din nou, de clasica orbire a Opoziţiei. Da, e adevărat că toţi primarii PDL au primit bani, chiar dacă nu aveau proiecte, dar este la fel de adevărat că au primit şi primarii de la PSD şi PNL. Lucru care ar trebui să-i bucure pe USL-işti, căci acum chiar ştiu ce oameni le pleacă de-adevăratelea la UNPR, fără a mai fi nevoiţi să se bazeze pe zvonuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]