Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Execuțiile peneliste continuă. Azi, cazul Bibliotecii Naționale a României

Zoom Execuțiile peneliste continuă. Azi, cazul Bibliotecii Naționale a României

Nimic nu poate opri reforma PNL. Istoria nu mai poate fi întoarsă din drum, viitorul e la o aruncătură de băț, o altfel de țară e imediat după deal.

Și-acum să revenim din lumea gargarei în România reală: Ministerul Culturii are mai mulți angajați decât în anii trecuți. Mai exact, dă pe-afară de angajați cum transpiră Rareș Bogdan eleganță.

Ministerul Culturii, prin gheara ministrului Bogdan Gheorghiu, trimite pe data de 27 aprilie 2021 o adresă directorului Bibliotecii Naționale a României prin care îi cere ca Biblioteca să cedeze Ministerului Culturii peste 2.400 de metri pătrați din clădire, mai exact „parter, mezanin și etajul 1 (Corp Aulă)“. De ce? Simplu, pentru că a început reforma tare de tot, duduie, dârdâie, face ca toți dracii și, de la 139 de angajați ai ministerului plus opt de la cabinetul ministrului, organigrama Culturii peneliste a ajuns la 195 plus opt la cabinetul ministerial. În doi-trei ani, dacă mai forjează peneliștii reforma, vor intra peste noi în case: „El e Gigel, secretar de stat, de azi va locui cu dumneavoastră!“.

Pe scurt: directotul BNaR, Carmen Mihaiu, a fost somată de ministrul Gheorghiu să cedeze un spațiu imens din clădirea Bibliotecii către minister. Motivul? Mulți angajați. S-a îngrășat ministerul, o duce bine.

Directorul BNaR, Carmen Mihaiu, a cerut audiență la ministru. A primit răspuns o nouă somație. Ceva de genul: „Haideți, doamnă, semnați odată, chiar n-ați văzut cum putem schimba oameni? Nu vă uitați la TV, sunteți hipsteriță?“.

Așa se face că, pe 10 iunie, o comisie numită de Ministerul Culturii îi administrează o evaluare directorului Carmen Mihaiu, evaluare în urma căreia a reieșit cât se poate de limpede că directorul nu înțelege ce înseamnă aia reformă: dai spații atunci când ministrul PNL îți ordonă asta. Carmen Mihaiu a luat 6,68, puțin sub 7 salvator. Ce i s-a reproșat „la vedere“? Că Biblioteca nu are cont de Instagram și că nu a știut să profite de anul 2020, unul extraordinar pentru cultură în toată lumea.

Cum spuneam, execuțiile continuă.
Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  Nu este nici o noutate. Ministerul Culturii a fost ciumă întotdeauna pentru Bibliotecă.
  Nu le place ca Biblioteca să aibă un manager cu mandat câștigat prin concurs, ei vor numai interimari pentru a executa și a putea fi ușor manipulați. In momentul în care ai curaj sa te opui, ești executat. Este o claca mare la minister, printre care secretarul general, care taie și spânzura pe cine vrea, de fapt aceasta conduce Ministerul. Tot ce s-a făcut în Biblioteca, inclusiv revelionul mega blamat din 2019-2020, a fost făcut cu acordul ministrului. Dar cum sa recunoască?
  Vor sa ia spatiile Bibliotecii… birourile, spatiile expoziționale, depozite, nu contează…în curând cred ca va ocupa toată clădirea. E jale…cum era PSD, dar PNL ii întrece în mizerii…

 2. #2

  Întrebarea e alta: dacă chiar e real, unde naiba o sa se mute toti angajatii? e totusi biblioteca nationala! Dubios si dezamagitor din partea ministrului. am crezut ca liberalii sunt diferiti.
  iar angajatii de ce nu protesteaza? penibil.

  • #3

   Este real! Iar angajatii nu protesteaza deoarece le este teama…unii tin cu managerul care a refuzat sa dea spatiile, altii jubileaza…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale