Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fața nevăzută a televiziunii și radioului publice

Zoom Fața nevăzută a televiziunii și radioului publice

Se fac trei săptămâni de când TVR a trimis în Parlament propunerea de modificare a Legii 41, de funcționare a televiziunii și radiodifuziunii publice (SRR), fără ca aceasta să treacă prin CA. Cel mai important articol propus spre modificare este cel care se referă la drepturile de proprietate asupra terenurilor și clădirilor TVR și SRR. Dacă acestea vor fi trecute în patrimoniul propriu, atunci consiliile lor de administrație vor putea decide mutarea instituțiilor în alte sedii. SRR dă deja cu capul în tavan, în sediul din str. G-ral Berthelot, iar TVR e plină de datorii și ar vrea ceva mai economic, cam astea ar fi argumentele. În fond, o inginerie imobiliară i-ar îmbogăți pe băieții deștepți de la SRR și TVR. Problematica mutării a fost atinsă la Radio, în decizia nr. 30 din 31.10.2011, semnată de președintele director general András István Demeter, care a hotărât inițierea dobândirii dreptului de proprietate asupra unui teren pe care să se mute noul Radio. Demeter este acel băiat deștept, întreținut politic de UDMR, care a reușit performanța de a rămâne, în acest moment, atât membru în CA al SRR, cât și director al Departamentului resurse umane al TVR.

Adică cel care hotărăște cine este angajat și cine este eliberat din funcție. Acum, discuția mutării este ascunsă în plan secundar, sub polemicile atent întreținute de senatorul S. Roșca Stănescu, cu privire la oportunitatea difuzării de publicitate la TVR. Mai iute de picior, Demeter a anulat rebate-ul la SRR, pe vremea când era director. Din această afacere ies avantajate Antenele și trustul Intact. Până pe 31 decembrie 2011, SRR a avut legături matrimoniale cu Clir Media, agenția care vinde Intact. Clir are o datorie cât casa, de aproape două milioane de euro, ștearsă automat prin lipsa de reacție în timp real a departamentului juridic al SRR, condus de o cucoană despre care o să vă povestim câte-n lună și-n stele, cu altă ocazie. C.I.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint