Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiecare cu procurorii mă-sii

Zoom Fiecare cu procurorii mă-sii

De-acum se reîncarcă lupta. PSD are procurorii lui și îi folosește.

Războiul este fals, dar asta nu înseamnă că nu are urmări, că nu face victime, că nu dăunează. De fapt, marele scandal al anticorupției în care stăm de 15 ani de zile e mai real decât orice altceva din societatea noastră. El nu are o altă urmare decât aceea de-a vrea să se reproducă – e limpede că tabăra anti-PSD, oricare ar fi ea, are nevoie ca de aer de anticorupție.

S-a reîncărcat lupta asta stupidă, acum PSD are propriul DNA, unul care se ocupă exclusiv cu acei corupți procurori anticorupți. Evident că puteți folosi perechi de ghilimele câte doriți și la oricare dintre cuvintele de mai sus. Și, culmea, există o poveste la fel de adevărată despre falsitatea temei în oricare dintre variantele alese.

Codrin Ștefănescu amenință cu Secția specială de anchetare a magistraților. Pe față, public, ca răspuns la un dosar al DNA. Nici nu contează dosarul.

România a fiert atât de mult în sucul anticorupției încât acum, descărnată cu totul, debilă, nu mai simte nimic. Nu mai are nici un răspuns.

Știrea a fost aceasta: ”Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, sunt audiați luni la DNA, în legătură cu modul în care au fost folosiți banii din subvenția primită de partid de la Autoritatea Electorală Permanentă”.

Urmarea a fost reacția de muscă fără cap a lui Codrin Ștefănescu: ”Urmează să luăm și noi o decizie în ceea ce privește acest abuz. S-ar putea să facem niște reclamații în sensul acesta. Este foarte posibil, ne vor însoți și avocații partidului pentru că așa ceva este un precedent periculos pentru toate partidele politice și pentru democrația din România”.

Și asta e nimic, Codrin fiind rătăcit de multă vreme. Ion Iliescu a făcut plângere la Secția specială împotriva lui Augustin Lazăr pentru abuz în serviciu. Iar aceeași secție l-a chemat la audieri pe Florian Coldea.

E amuzant să vedem că populismul grețos de azi al lui Liviu Dragnea și al PSD se opune unui mai vechi populism care acum e considerat realitate de necombătut: lupta împotriva corupției.

Delirul lui Dragnea cu ”firmele străine”, cu ”dublul standard” și cu ce mai vreți este ”anticorupția” lui Băsescu.

Câtă prostie, câtă mizerie politică într-o țară atât de sărăcită și de îndobitocită…

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt