Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiind băiet, păduri nu defrișam

Zoom Fiind băiet, păduri nu defrișam

Defrișările ilegale par că sunt “chestia” noastră. Noul Dracula pe care încercăm să-l promovăm, ca să scoatem bani, să creștem turismul, să ne dezvoltăm.

Nu știu dacă ați observat, dar în fiecare zi apar câteva reportaje cu tăietori ilegali. Iar asta doar pentru că sunt tăietori ilegali peste tot, la tot pasul. După cum, dacă ieși pe stradă și stai pe marginea drumului o zi întreagă, sigur dai peste un TIR plin cu lemne care nu are nici un act. Tăietorii ilegali de păduri sunt cea mai puternică instituție a ultimilor 30 de ani. Nu a fost prinsă, destructurată nici o astfel de organizație. Nu am văzut vreun convoi de TIR-uri pline cu lemne tras pe dreapta, cu șoferii încătușați.

Cu toate acestea, zilnic dispar hectare și hectare, zilnic acestea trec ilegal peste graniță.

Pădurarii sunt cea mai mare glumă și cea mai tristă din toată țara asta.

Practic, avem niște oameni trimiși la moarte. Țin să vă anunț că mor foarte-foarte puțini pădurari în raport cu ce înseamnă mafia lemnului și ținând cont de dotările pădurarilor. Ideal ar fi să nu li se mai dea arme, pentru că ele devin principalul pericol pentru ei.

Sunt cinci pădurari morți în ultimii ani și tot ce se întâmplă sunt niște dosare penale in rem și infinite urmăriri penale. Nici copiii nu te cred dacă le spui că aceste grupări ilegale de tăietori de lemn sunt de capul lor și nu au protecție din partea băieților la costum.  Cert este că, în ultimii 30 de ani, defrișările ilegale și mafia lemnului nu și-au făcut loc nici în programele de guvernare, nici în ședințele CSAȚ.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  <>

  O sa las si eu astea aici:
  1. Lege pentru interzicerea exportului de lemn din pădurile româneşti (https://www.cotidianul.ro/lege-pentru-interzicerea-exportului-de-lemn-din-padurile-romanesti/)
  2. Proiectul lui Dragnea, desființat de comunitatea forestierelor. Cât pierde România prin interzicerea exporturilor de bușteni (https://evz.ro/fordaq-proiect-dragnea-export-busteni.html)

  Cat despre sedintele CSAȚ, sa ne aducem aminte cine le conduce.

 2. #2

  Sa vedeti defrisare salbatica langa Bucuresti, pe DN7 spre Targvosite. Pana la intrarea in Tartasesti exista padurea Vlasia (ce a mai ramas din ea). De cativa ani, baietii defriseaza parcela cu parcela. Sa mergeti acum sa vedeti 3-4 parcele de aprox 1000mp fiecare cum au fost curatate la firul ierbii. Iar in mijloc, acolo unde nu se vede din sosea, iarari defrisare totala. In 10 ani, baietii or sa termine toata padurea si sunt convins ca alti bajeti vor trage cateva rezidentiale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]

 • Nu-l deranjați pe mandolinist!

  19 mai 2020

  Ludovic Orban s-a trezit, fără voia nimănui, un soi de stăpân absolut al României pe durata stării de urgență și, mai nou, pe durata stării de alertă. Din angajatul fictiv […]

 • Sfînta Mona

  12 mai 2020

  Săptămîna trecută, la Ateneu, a avut loc congresul băutorilor de spirt medicinal din România, cu ocazia însființirii celor doisprezece martiri căzuți la datorie într-o singură zi după ce s-au împărtășit […]

 • Sfînta prostie și păcătoasa fecioară din Luxemburg

  12 mai 2020

  Pe lista templelor prostești, ridicate de români unor zeități greșite, pe locul doi, după edificiul cu nume de cod Petrov, vine sanctuarul Laurei Codruța Kövesi. Închinători aiurea s-au mai găsit […]