Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fiind băiet, păduri nu defrișam

Zoom Fiind băiet, păduri nu defrișam

Defrișările ilegale par că sunt “chestia” noastră. Noul Dracula pe care încercăm să-l promovăm, ca să scoatem bani, să creștem turismul, să ne dezvoltăm.

Nu știu dacă ați observat, dar în fiecare zi apar câteva reportaje cu tăietori ilegali. Iar asta doar pentru că sunt tăietori ilegali peste tot, la tot pasul. După cum, dacă ieși pe stradă și stai pe marginea drumului o zi întreagă, sigur dai peste un TIR plin cu lemne care nu are nici un act. Tăietorii ilegali de păduri sunt cea mai puternică instituție a ultimilor 30 de ani. Nu a fost prinsă, destructurată nici o astfel de organizație. Nu am văzut vreun convoi de TIR-uri pline cu lemne tras pe dreapta, cu șoferii încătușați.

Cu toate acestea, zilnic dispar hectare și hectare, zilnic acestea trec ilegal peste graniță.

Pădurarii sunt cea mai mare glumă și cea mai tristă din toată țara asta.

Practic, avem niște oameni trimiși la moarte. Țin să vă anunț că mor foarte-foarte puțini pădurari în raport cu ce înseamnă mafia lemnului și ținând cont de dotările pădurarilor. Ideal ar fi să nu li se mai dea arme, pentru că ele devin principalul pericol pentru ei.

Sunt cinci pădurari morți în ultimii ani și tot ce se întâmplă sunt niște dosare penale in rem și infinite urmăriri penale. Nici copiii nu te cred dacă le spui că aceste grupări ilegale de tăietori de lemn sunt de capul lor și nu au protecție din partea băieților la costum.  Cert este că, în ultimii 30 de ani, defrișările ilegale și mafia lemnului nu și-au făcut loc nici în programele de guvernare, nici în ședințele CSAȚ.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  <>

  O sa las si eu astea aici:
  1. Lege pentru interzicerea exportului de lemn din pădurile româneşti (https://www.cotidianul.ro/lege-pentru-interzicerea-exportului-de-lemn-din-padurile-romanesti/)
  2. Proiectul lui Dragnea, desființat de comunitatea forestierelor. Cât pierde România prin interzicerea exporturilor de bușteni (https://evz.ro/fordaq-proiect-dragnea-export-busteni.html)

  Cat despre sedintele CSAȚ, sa ne aducem aminte cine le conduce.

 2. #2

  Sa vedeti defrisare salbatica langa Bucuresti, pe DN7 spre Targvosite. Pana la intrarea in Tartasesti exista padurea Vlasia (ce a mai ramas din ea). De cativa ani, baietii defriseaza parcela cu parcela. Sa mergeti acum sa vedeti 3-4 parcele de aprox 1000mp fiecare cum au fost curatate la firul ierbii. Iar in mijloc, acolo unde nu se vede din sosea, iarari defrisare totala. In 10 ani, baietii or sa termine toata padurea si sunt convins ca alti bajeti vor trage cateva rezidentiale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]

 • Cum am ratat eu scaunul cu patru picioare de la Cotroceni

  5 noiembrie 2019

  După ce ani de zile și-a înmuiat batistuţa de la piept într-o esență de patchouli extrasă din brînza neaoșă de burduf, naţionalistul de operetă Rareș Bogdan și-a imaginat că țara […]

 • Președintele pe care l-am pierdut

  5 noiembrie 2019

  Așa sînt mereu zilele dinainte: însorite și nepăsătoare. Nimic nu arată că ne confruntăm cu involuția speciei prezidențiale și cu abisul celor cinci ani care vin gata irosiți. Să ni-l […]

 • O șansă istorică

  5 noiembrie 2019

  A fost nevoie de 30 de ani pentru ca Ludovic Orban să primească și el o șansă reală în politica mare. Chiar dacă, de-a lungul vremii, șanse a mai avut, […]