Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Finanțatorul revistei Kamikaze merge la bulău

Zoom Finanțatorul revistei Kamikaze merge la bulău

Adrian Andrici, „milionarul de pe bursă” care a finanțat revista Kamikaze, e tovarăș cu tîlharii din retrocedări ilegale. Din cele peste 61 de milioane de euro furate de la statul român prin complicitate cu șefa DIICOT, Alina Bica, și cu tinichigiul miliardar Stelu, Andrici a încasat 4.196.800 de euro.

În 2010, cînd Traian Băsescu a dat ordin clientelei PDL să finanțeze distrugerea Academiei Cațavencu, s-au prezentat doi voluntari.

Primul e infractorul Andrici, poleit cu laude în presa portocalie de atunci și portretizat ca „tînărul de succes de pe piața de capital”. Andrici a plătit 500.000 de euro unor redactori din echipa Academiei Cațavencu pentru declanșarea unei crize de personal, editarea unei reviste concurente și susținerea unui program de dezinformare. Pe banii acestui hoț dovedit astăzi, redactorii de la Kamikaze au făcut indigestie de la cît căcat au mîncat.

Al doilea voluntar e infractorul Dan Adamescu, cel care a plătit un milion de euro ca să cumpere marca Academia Cațavencu și s-o omoare. Adamescu a fost și el găbjit de procurori pentru fraudă și spălare de bani, iar acum, în așteptarea temniței mucegăite în care va putrezi niște ani, face pușcărie în palatul său din Aviatorilor.

Cînd a fost vorba să distrugă presa, regimul Băsescu a știut mereu să-și găsească javrele. Borfașii hrăniți din palma statului modernizat, îmbogățiți în umbra sistemului clientelar, au sărit mereu să finanțeze capriciile și nevrozele lui Traian Băsescu.

Pînă la urmă, iată, și Andrici, și Adamescu vor sfîrși la pușcărie pentru furt de la stat. Nici pe libertatea lui Băsescu însuși nu e de pariat prea mult.

Rămîne în urma lor putoarea anilor încărcați de hoție și abuz – și cam atît.
1 comentariu

  1. #1

    Totul iese la iveala pana la urma!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale