Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre al doilea val al crizei

Zoom Fişele lui Băsescu despre al doilea val al crizei

Oamenii sînt deja prea mici pentru preşedintele nostru. Nişte biete furnici în calea afirmării globale a României, locul binecuvîntat de zei din care va renaşte întreaga planetă, ca urmare a măsurilor înţelepte şi a măsurilor reformatoare luate în timp ce Roubini se mulţumea cu prezicerile. Iar cînd oamenii sînt mici, te apuci să fişezi fenomene şi instituţii, doar aşa, să nu-ţi ieşi din mînă.

    Valul doi al crizei – Lumea zice că la filme partea a doua iese întotdeauna mai slabă decît prima. Aiurea, uitaţi-vă, de e­xem­plu, la cel de-al doilea mandat al meu. Trebuie să recunoaşteţi că e de zece ori mai mortal decît primul. 

România – Încă de cînd mergeam eu la inundaţii am avertizat-o să se protejeze de valuri. Ce, e vina mea că poporul meu şi-a construit ţara într-o luncă inundabilă? 

Pensionarii – I-am rezolvat, asta va fi ultima criză pentru ei.

Bugetarii – Nu va fi o problemă că le îngheaţă salariile. Acum, cît e vară, e bine. Iar la iarnă mai pun o haină în plus pe ele şi se rezolvă. 

Medicii – Nu e cazul să adoptăm măsuri speciale pentru ăia cinci-şase sau cîţi or mai fi rămas prin ţară.

Profesorii – Să fie sănătoşi!… Ce, io i-am pus să nu se facă medici?

Gravidele – Se plîng aiurea că n-au ce mînca. Pe cine vor să păcălească? Uită-te la ele ce burdihane au!

Grecia – Ar trebui să vîndă din casă, dar nici aşa nu-i văd prea bine. De exemplu, am auzit că au o flotă de cinci ori mai mare decît aia de care am scăpat eu. Deci cît o să scoată pe ea? Maximum cinci dolari. Dacă i-or lua şi pe ăia, că acum sînt alte preţuri.

Parisul – De francezi mă doare-n bască, da’ mi se rupe inima de românaşii noştri care cerşesc acolo. De unde o să mai cîştige şi ei un ban să trimită acasă?

Obama – Săracul de el, e şi preşedinte, şi prim-ministru. Nici măcar nu poate să dea vina pe premier. 

Germania – Uite ce bine o duc! Asta pentru că au premier o blondă şi-un preşedinte la fel de renumit pe plan internaţional ca şi mine. 

Guvernul Boc – Ai auzit, Emilică, că vine valul? Îţi pui singur colacul sau ţi-l pune tati?

 

Băncile – Rămîn foarte sigure. Cît mai trăieşte presa tipărită, te înveleşti cu nişte ziare şi dormi pe ele de n-ai treabă. 

 

Isărescu – I-am zis să mai tipărească ceva, da’ el că nu şi nu, că cică s-a săturat să-şi pună semnătura pe chestii lipsite de valoare. Eu cred că, de fapt, e în criză de inspiraţie.

George Soros – Am auzit că ăsta-i ungur serios, nu ca şmecheraşii din UDMR. Dacă-mi vine cu o ofertă atractivă şi plăteşte cu banul jos, îi vînd şi mîine Ardealul pe un dolar. 

Francul elveţian – Nu înţeleg de ce s-a băgat în războiul ăsta valutar. Parcă era neutru.

Putin – Uite ce înseamnă să ai relaţii corecte cu presa, fără moguli. Ruşii nici n-au auzit de aşa-zisa criză.

China – Anticipînd valul doi al crizei, l-am trimis pe Boc să testeze uriaşa piaţă asiatică. Şi el ce face? Mi se-ntoarce de la piaţă cu o sacoşă cu sticle şi-un cartuş de ţigări. E adevărat, erau ceva mai ieftine, dar nu şi-a scos drumul.

Multinaţionalele – De asta ne arde nouă acum, cînd Naţionala noastră a făcut doar 1-0 cu pîrliţii din San Marino?

Moguli – Ce-mi pare rău e că, peste ani, se va spune că criza i-a terminat, nu eu.

Jeffrey Franks – Vai de capul lui. Dacă era cu pantofii rupţi după primul val, acum tare mă tem că-mi vine desculţ în România. Da’ las, îl duc eu în Afumaţi, la Chinatown, şi-i fac cadou o pereche de tenişi chinezeşti de Drăgăşani.

1 comentariu

 1. #1

  Dinescu scrie din ce in ce mai prost,incoerent si fara tinta.Va lasa fara admiratori!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]