Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre America

Zoom Fişele lui Băsescu despre America

Traian Băsescu a fost în America. Bine, mai fusese el, dar nu avusese ocazia să stea de vorbă chiar cu cele mai potrivite persoane. căci ce poţi afla despre cultura şi obiceiurile unui popor, dacă tu te plimbi din tavernă în tavernă împreună cu alţi mari exploratori ai oceanelor, veniţi tocmai din Bulgaria, Albania sau Madagascar? Acum, însă, după ce a fost primit de cel mai celebru şi mai puternic descendent a unui kenyan, preşedintele nostru este mult mai avizat să lase urmaşilor informaţii despre civilizaţia americană aşa cum este ea, iară nu deformată de propaganda de la Hollywood

Hollywood – Cînd am trecut pe la Hollywood, prima impresie a fost că mi-a făcut Flutur o surpriză şi a scris pe munte cu oi. Dup-aia am văzut, cînd m-am mai apropiat, că era o chestie ţigănească făcută cu tablă. 

Biden – Joe Biden mi-a zis că Obama nu ştie dacă are timp să mă primească pentru că e work­aholic. I-am zis că şi eu sînt, dar m-am mai lăsat în ultimul timp, că mă durea ficatul.

Mexicanii – Văzînd atîţia hispanici pe străzi, mi-am exprimat îngrijorarea în faţa preşedintelui Obama, dacă nu cumva îi e teamă că, în 20 de ani, ei, albii, vor fi minoritari în SUA. 

Oceanul Atlantic – Înfricoşător drumul spre America, să vezi zece ore numai apă chioară în faţa ochilor.

Statuia Libertăţii – Băi, cum se vede Statuia Libertăţii de pe vapor! Am crezut că-i Codruţa Kövesi.

NASA – Am vorbit cu doi căpitani de navă care fac de două ori pe lună transporturi pe staţia orbitală. Cică nu se merită. Şi au dreptate. Păi, cîte costume de cosmonaut să le vinzi şi ălora?

Muntele Rushmore – Cînd le-am propus ecologiştilor să facă la Roşia Montană obiectiv turistic cu chipul unui preşedinte sculptat în stîncă, s-au opus, că cică e dictatură. Nu m-am supărat, dar e păcat să rămînă zona aia neexploatată. 

KFC – I-am zis lui Oprea ca, atunci cînd n-oi mai fi eu, să se inspire de la Colonelul Sanders şi să-şi deschidă un lanţ de fast-food-uri la care să servească fasole cu ciolan. 

Monica Lewinski – Cred că e doar o legendă. Astfel de femei nu există. Păi, să facă ce a făcut şi să nu ceară ea un minister, preşedinţia unei camere sau măcar un post de prefect? 

Dolari – Asta da monedă, frate! Pe toate bancnotele vezi doar feţe de preşedinţi, nu ca la noi, numai artişti rataţi care, mi-a zis Blejnar, nici nu şi-au plă­tit taxele pe drepturile de autor.

Casa Albă – Bă, într-adevăr, arată bine şi e şi aproape de metrou. N-a recunoscut, dar cred că se zgîrie ţiganul pe ochi că n-a dat-o când erau preţurile sus. 

Prohibiţia – Mi-a zis frate-meu că, dacă ne năşteam a­tunci, am fi fost milionari. Are dreptate, însă cu o singură condiţie: să fi apucat să vindem marfa. 

Bonnie şi Clyde – Povestea preferată a Elenei Udrea. Mie mai mult îmi plac Născuţi asasini şi Bambi

Roswell – Nu m-am dus, că nu sînt înnebunit după poveştile astea, dar m-a rugat Traian Ungureanu să-i duc ceva unui văr de-al lui.

Disneyland – Nu ştiu ce sondaje îmi arată mie Lăzăroiu, dar, din ce-am văzut la Disneyland, Albă ca Zăpada abia trece de 5%. Dacă vrem să cîştigăm alegerile, ne-ar trebui un partid cu Mica Sirenă sau Mickey Mouse.  

Americanii – Or fi ei idioţi, dar ce m-a şocat e că aproape toţi ştiu engleza sau, dacă nu, măcar spaniola. 

1 comentariu

 1. #1

  “Casa Alba” e extraordinar. Nu m-am mai distrat asa de foarte mult timp. Bravo !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]