Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre bogăţiile patriei

Zoom Fişele lui Băsescu despre bogăţiile patriei

Există oameni care nu se pricep la nimic şi oameni care se pricep la absolut orice. Traian Băsescu nu face parte din nici una dintre aceste două categorii, el fiind un om care se pricepe la absolut orice, cu competenţa unuia care nu se pricepe la absolut nimic. Şi pentru că n-a lăsat aproape nici un domeniu al vieţii noastre fără să emită cel puţin o părere care să răstoarne valori sau să răstălmăcească în folos propriu adevăruri universal recunoscute, era normal ca preşedintele în exerciţiu să aibă un punct de vedere ferm şi despre bogăţiile solului şi subsolului româneşti. Puteţi să le citiţi mai jos, dar le veţi găsi şi peste veacuri, notate pe lingourile din rezerva BNR.

Petrolul – Dinozaurii l-au lăsat produs, dinozaurii l-au vîndut. Părerea mea e că s-a făcut dreptate. 

Aurul – Munţii noştri aur poartă… Hm, puţin spus! Păi, doar din cîte lănţişoare aduceam eu şi frati-miu în anii ’80, ar fi trebuit să poarte aur şi litoralul, şi Bărăganul, şi Subcarpaţii.

Şi ardelenii – O resursă inepuizabilă de umor şi viteză. Am şi eu unul mic. E foarte rezistent: am dat cu el de pămînt de cîteva ori, am vărsat lichide pe el, l-am uitat afară în ploaie şi merge la fel de bine ca în prima zi.

Babele – Probabil singurul lucru bun pe care l-a făcut Vântu în ţara asta.

Mamaia – Trebuie să ne respectăm bătrînii, mai ales atunci cînd nu cer pensie. Oricum, n-o plîng, că la două-trei săptămîni trece EBA pe acolo şi îi lasă cîteva zeci de milioane.

Tezaurul – Să nu mă enerveze mult ruşii ăştia, că acuma vorbesc cu ăia de la Roşia Montană să se ducă la ei să îl extragă cu cianuri.

Podgoriile – Poate că nu sînt eu expert în alte resurse, dar cînd vine vorba de asta, credeţi-mă, o am în sînge.

Udrea – Mulţi ar vrea s-o închidă că cică înghite prea mulţi bani. 

Energia – Mare noroc avem: dacă în alte domenii băieţii deştepţi au plecat peste hotare, ăia din energie au rămas în ţară, să ducă greul crizei.

Vîntul – N-am nimic împotriva eolienelor cîtă vreme nu mă pun pe mine să suflu.

 

Cărbunele – În industria asta, s-a făcut o mare greşeală. Înţeleg să închizi minele, dar minerii trebuiau exploataţi în continuare, cum am făcut şi eu împreună cu fostul preşedinte. Şi ce aşa mari costuri aveai cu ei? Le asigurai transportul, că în rest găseau singuri de mîncare şi de bătut.

 

Ungurii – O resursă uşor de exploatat. Nici nu trebuie să te duci s-o cauţi, că vine ea la tine, imediat ce-ai ajuns la putere.

Licitaţiile – O resursă inepuizabilă, uşor de extras din bugetul statului şi care face să circule maşina de vot pe autostrăzile neterminate. 

Turismul – Afrodiziac fără greş: nici o blondă nu-i rezistă. Dacă i-l dai la momentul potrivit, dup-aia poţi să faci din ea ce vrei. Chiar şi ministru. 

Flota – Numai eu ştiu cîtă valoare îi poate da unui dolar.

Infrastuctura rutieră – Probabil cea mai importantă sursă de bogăţie. La cîţi bani am dat pe autostrăzile neterminate, dacă vreodată vom fi la ananghie e de ajuns să vindem doi-trei kilometri şi ne umplem de bani. Practic, pe nimic. 

Pădurile – M-am trezit să-i zic lui Verestoy că nu văd pădurea din cauza copacilor şi-al dracu’ bozgor i-a tăiat. 

Ţiganii – N-avem noi stomatologi cît aur putem să extragem de la ţigani. 

Sănătatea – Mă preocupă foar­te tare, nu dau o dată noroc fără să-i pomenesc numele. 

Nămolul – N-am folosit niciodată şi nici nu cred că m-ar ajuta. Maria îmi spune mereu că sînt un reumatic incurabil.

Apele minerale – Fără ele, resursa „podgorii“ s-ar epuiza mult mai repede.

Familia – Cea mai mare bogăţie a unui om. Chiar am calculat într-o seară cît avem împreună şi mi-am dat seama că sînt un mare familist.

Vămile – Numai cît mă gîndesc la Blejnar şi-mi vine o senzaţie de vamă.

Băsescu – Un preşedinte de o rară bogăţie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]